Lucrari in prisaca. Luna aprilie.

Publicat de Mihai pe

Lucrari in prisaca. Luna aprilie.

Lucrari in stupina luna aprilie. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

 

 

 

Lucrari in stupina luna aprilie. În aceasta luna se înregistreaza treceri rapide da la clad la rece si invers. Aceasta situatie este provocata de aerul nordic ce intra în contact cu masele de aer mediteranean ce patrund în tara noastra. Primavara intra în drepturi în toate zonele tarii. Îsi voi prezenta lucrari in prisaca in luna aprilie.

     Înfloresc numeroase specii de arbori si arbusti nectaro-poleniferi dar si numeroase specii de plante din flora spontana si cultivata. Acestea asigura necesarul zilnic de polen si nectar pentru dezvoltarea familiilor de albine.

     Matcile depun zilnic peste 1500-2000 de oua, albinele vârstnice care au iernat sunt înlocuite cu albine tinere. În celule din jurul celor cu puiet încep sa fie acumulate primele rezerve cu pastura si miere proaspata.

Lucrari in stupina luna aprilie

  •  se continua lucrarile de verificare si se face o revizie a familiilor pentru a cunoaste în detaliu starea acestora astfel se vor lua masuri pentru solutionarea starilor necorespunzatoare. Se completeaza rezervele de hrana si se unifica familiile slabe cu familii de putere mijlocie.
  •  se igienizeaza stupii si se trec familiile de albine în stupi curati si dezinfectati.
  • familiile slabe care întârzie în dezvoltare se vor întari periodic cu puiet capacit gata de eclozionare. Acesti faguri cu puiet se scot din familiile puternice.
  • se continua hranirea stimulenta a familiilor atunci când sunt perioade lipsite de cules. Siropul de zahar se administreaza în proportii de 0,3-0,5 litri pe familie.
  • în cuib fagurii vor fi ocupati aproape în totalitate cu puiet astfel ca va trebui sa se treaca la largirea cuibului. Largirea cuibului se face cu faguri claditi sau cu faguri artificiali în perioada înfloririi pomilor.
  • se iau masuri împotriva furtisagului în prisaca
  • la familiile puternice se pot instala colectoarele de polen pentru valorificarea acestuia
  • topitorul soalr este asezat în cel mai însorit loc pentru a topi resturile de ceara sau ramele vechi. Acesta se foloseste în stupina pe toata perioada sezonului apicol.
  • colectoarele de propolis se pun deasupra cuibului, la familie puternice care de obicei au tendinta de a propoliza mai mult.
  • familiile de albine sunt inspectate si se aplica tratamente preventive pentru principale boli ale albinelor: varooza, nosemoza, puietul varos, loca europeana, loca americana.
  • familiile de albine sanatoase pot fi deplasate pentru polenizarea pomilor din livezi.

 

 

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu.

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

 

 

Felicitari pentru ca ai citit tot articolul. Daca ti-a placut, ajuta-ma sa-l promovez mai departe cu un share:

 

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!