Apicultura poate fi dificilă. Un începător are nevoie de îndrumare în acest domeniu. Te pot ajuta în a obține îndrumarea de care ai nevoie.

Mentorat

Mentorat personal 1:1

Nu trebuie sa fii înscris în programul de mentorat pentru a primi ajutor de specialitate. Mă poți contacta oricând prin apel telefonic, pe pagina de facebook, completând tabelul de la secțiunea contactează-ma ori pe e-mail la adresa inlumeaalbinelor@gmail.com . Astfel putem stabili o întâlnire sau un apel video pe skype. Contactează-mă pentru a stabili împreună prețul și programarea.

Cum te pot ajuta. Câteva exemple:

alegerea celei mai bune locații pentru vatra stupinei

instalarea roiului sau familiei de albine intr-un stup

capturarea roilor

te pot ajuta cu probleme ce pot să apară într-o colonie

 extracția mierii

inspecția de rutina a familiei de albine

schimbarea mătcii

te pot ajuta daca ai colonii agresive

asamblarea ramelor și lipirea fagurilor

crearea de roi artificial

servicii

Program de mentorat

Perioada de aplicare se încheie pe 15 decembrie 2020. Aplică pentu a te alătura programului de mentorat apicol din acceastă primăvară. Vei avea parte de o experiență imersivă în apicultură și eu, Mihai, apicultor și fondator al acestui website îți voi oferi toată îndrumarea necesară pentru a reuși. Modul meu de lucru în stupină pune accentul pe familia de albine, înțelegerea comportamentului albinelor și respectul pentru aceste creaturi minunate.


Astfel vei dobândi încrederea și competențele necesare în acest domeniu. Așadar fie că ești începător sau ai câțiva ani de practică această experiență te va iniția și pregăti pentru călătoria ta în apicultură. Vei dobândi încredere și o să fi inspirat în a duce mai departe apicultura, la fel ca pe o tradiție.

Ce include programul

-patru lecții  și anume: inițierea în apicultură, inspecția familiilor de albine, extracția mierii și prinderea roilor

-trei luni de asistență

-o programare personală de mentorat la domiciliul tău sau la prisaca ta

-suport pe e-mail

-teste

-teme, literatură apicolă

-adopția de roi 

Acest program se adresează grupurilor. Programul are doar patru locuri disponibile, pot lucra cu patru persoane. 

Inițiere în apicultură

Dacă dorești să practici apicultura și vrei să ai câțiva stupi în grădină sau poate ești curios și vrei să afli ce implică apicultura. Această lecție este perfectă pentru tine și reprezintă inițierea ta în apicultură. Nu necesită să ai cunoștințe în domeniu, este destinată începătorilor. După participare vei ști ce ai de făcut pentru a face primi pași în apicultură.

Inspecția familiilor de albine

În cadrul acestui program vei avea ocazia de a învăța mai multe despre albine. Scopul acestui program este  să te ajute astfel ca tu să dobandești cunoștințe de bază în lucrul cu albinele, lucrările în stupină, de a-ti oferii încrederea necesară și confortul în stupină. Vei avea oportunitatea de a inspecta familiile de albine sub supravegherea și îndrumarea mea.

Înveți cum să te protejezi de înțepături, cum să folosești afumătorul și ce trebuie să faci când inspectezi un stup. Vom inspecta mai mutle familii de albine și în acest fel vei avea oportunitatea de a învăța mai repede și vei fi martor la mai multe scenarii ce pot să apară. În plus vei avea ocazia de a inspecta colonii tinere (roi) dar și colonii puternice, mai în vârstă (5-6 ani). Unele pot fi sănătoase altele pot avea probleme și necesită atenție.

Extracția mierii

Reprezintă partea cea mai dulce din apicultură. În cadrul acestei lecții îți voi arăta cum, când și ce trebuie să faci pentru a extrage mierea.  În această parte îți voi prezenta două metode de extracție a mierii. Vom vorbi despre cum să depozitezi corespunzător mierea, cum să condiționezi mierea pentru a obține un produs de calitate superioară și diverse opțiuni pe care le poți alege pentru ambalare. De obicei când vei începe, în primul an nu vei putea extrage miere pentru că familiile de albine nu sunt foarte puternice. 

Prinderea roilor

Această parte este mai avansată si se focusează pe prinderea roilor și relocarea lor. Roii se pot instala uneori în locuri nedorite și din păcate albinele ajung să fie otrăvite în loc să fie înlăturate din locație. Acum ai ocazia de a învăța cum să îndepărtezi în siguranță un roi și să îl relochezi într-un stup. În cadrul acestei lecții te vei murdării pe mâini un pic și riscul de a fi înțepat o sa fie ceva mai mare. Temperamentul albinelor variază de la o colonie la alta și unele nu vor fi prea încântate să fie deranjate. Prinderea roilor este cea mai bună cale de a învăța și observa comportamentul albinelor,  acest aspect este esențial pentru a deveni un bun apicultor. 

Completează formularul daca dorești să participi la program.

 

Icons made by Eucalyp from www.flaticon.com

%d blogeri au apreciat: