Rețete culinare

      Rețete culinare, gateste cu miere ! Preparatele cu miere de albine nu mai sunt aşa de populare cum erau odată. Astăzi de cele mai multe ori se foloseşte zahărul. Gătirea cu miere obişnuia să fie metodă standard pentru diferite preparate culinare. Şi erau multe reţete cu miere pentru diverse preparate.

     Acesta se datora faptului că zahărul rafinat nu era disponibil pentru toată lumea. Era ceva foarte scump şi rar. Doar cei care aveau o situaţie financiară înstărită îşi permiteau să cumpere. Astfel că mierea era folosită că ingredient de baza pentru a îndulci diferite preparate.

     Mierea oferă o serie de avantaje dacă este folosită ca ingredient. Aceasta oferă savoare, prospeţime şi textura preparatelor, atunci când este folosită pentru produsele făcute la cuptor. De aceea brutăriile comerciale încă se bazează pe miere pentru a îndulci produsele, aceasta fiind un ingredient cheie.

Eşti în căutarea unor reţete cu miere?

     Miere este benefică pentru organism. Şi a început să fie folosită tot mai des în bucătărie pentru consum sau ca ingredient pentru diverse preparate. M-am gândit că ar fi amuzant să caut câteva reţete cu miere care erau populare acum mulţi ani, când mierea era folosită în viaţă de zi cu zi în bucătărie.  Iată câteva dintre acestea:

Floricele de porumb cu miere

     Această reţetă este din anul 1916. Poţi combină floricele de porum cu diferite sorturi de miere. Fiecare având un gust şi o aromă unică.

Ingrediente:

-o cană de miere

-un bol plin cu floricele de porumb

-hârtie cerată

Instrucţiuni:

      Încălzeşte mierea, nu foarte mult doar atât cât să fie un pic mai fluidă.  Amestecă mierea cu floricele de porumb. Apoi fă biluţe mici din floricele de porumb amestecate cu miere şi plaseazale pe hârtia cerată.

Cartofi dulci cu miere

Ingrediente:

-3/4 ceaşcă de miere

-2 linguri de ulei

-1/4 linguriţă de nucşoară

-1/4 linguriţă de scorţişoară

-6 cartofi dulci, fierţi şi curăţaţi

Instrucţiuni:

       Fierbe şi decojeste cartofii. Amestecă mierea, uleiul, nucşoară şi scorţişoară într-o tigaie mare. Gatestele până când amestecul se îngroaşă. Pune cartofii în tigaie împreună cu 4 linguri de apă şi amestecă până când aceştia sunt uniform acoperiţi de sirop. Găteşte cartofii la foc mic timp de 20 de minute.

Supă de fructe

Această reţeta este din anul 1921 şi foloseşte mierea că îndulcitor principal.

Ingrediente:

-3 linguri de miere

-3 pere

-3 mere

– 1/2 suc de lămâie

-1 linguriţă de scorţişoară

-4 căni de apă

-1 lingură de tapoinoca granulat

Instrucţiuni:

     Se taie fructele. Încălzeşte apă până la fierbere, apoi adaugă fructele şi fierbele până când sunt fragede. Se presează printr-o sită, iar apoi se adaugă tapioca şi se continuă fierberea până la limpezire. Amestecă sucul de lămâie, scorţişoară şi mierea. Serveşte supă, fie caldă sau rece.

Budincă de orez cu miere

Aceasta este îndulcită cu miere. Reţeta este din anul 1920.

Ingrediente:

– 1 cană de miere

-1 cană de orez

-3 căni de lapte

-Un ou, bătut bine

-1/2 linguriţă de nucşoară

Instrucţiuni:

      Gătiţi orezul în 2 căni de apă (folosiţi un pic mai multă apă, dacă utilizaţi orez brun în loc de alb). Se fierbe până când orezul este fraged şi a absorbit toată apă. Se toarnă orezul fiert într-un vas de copt. Adaugă mierea, laptele, oul (bine bătut), şi nucşoară orezului în vasul de copt. Amestecă bine ingredientele. Se pune în cuptor şi se coace timp de 30 de minute. Reţeta nu specifică o temperatura cuptorului. Se poate coace la o temperatura de aproximativ 150°C .

Budincă de mere cu miere

Ingrediente:

-2 ceşti de mere coapte.

-1 cană de miere.

-1/2 cană de zahăr brun.

-4 linguri de scurtare.

-2 căni de pesmet fin.

-1 1/2 căni de făină.

-2 linguri de praf de copt.

-2 linguriţe de scorţişoară.

-1/2 linguriţă de cuişoare.

Instrucţiuni:

       Se combină toate ingredientele şi bat până se amestecă bine. Toarnă într-un vas de copt şi coacele timp de 35 de minute în cuptor la temperatura de 150°C. Se serveşte budincă cu un sos de mere subţire  îndulcit cu miere.

%d blogeri au apreciat: