Sapte pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a practica apicultura
Sapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi inainte de a practica apicultura. Acest articol conține linkuri de afiliere. Pentru mai multe informații click aici
Sapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi inainte de a practica apicultura. În acest articol îți voi prezenta șapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi înainte de a practica apicultura, elemente de bază, pe care un începător în apicultură trebuie să le cunoască pentru a reuși.
Sper că acest articol îți oferă informația necesară pentru a afla dacă apicultura este hobby-ul perfect pentru tine sau poate mai mult decat un hobby. Majoritatea apicultorilor încep cu câteva colonii pentru a studia comportamentul albinelor, a se obișnui cu albinele și pentru a învăța ușor lucrările într-o prisacă.
Înainte de a începe să practici apicultura trebuie să ai în vedere câteva aspecte: îngrijirea albinelor necesită inspecții săptămânale, chiar dacă ai câteva familii de albine, în lunile de vară apicultorul trebuie să inspecteze familiile de albine pentru a ține sub control roirea, pentru a se asigura că mătcile sunt prolifice și depun ouă și pentru a ține sub control bolile și populația de varroa.
Sapte pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a practica apicultura
1. Află totul despre albine
Sunt multe cărți despre apicultură pe care poți să le citești. Învățând totul despre apicultură și cum să îngrijești albinele te va ajuta să pășești cu dreptul în apicultură. Citește cât de mult poți. Cand vor sosi albinele vei fi pregătit și vei ști ce ai de făcut.
2. Învață cu produc albinele mierea
Înainte de a face comandă pentru suplimente fă un pas înapoi și informeazate cum funcționează un stup și ce fac albinele. În natură albinele zboară din floare în floare pentru a colecta polen și nectar, apoi aduc nectarul în stup și în fagure unde încet încet este transformat în miere.
3. Intră în legătură cu apicultorii locali și organizațiile apicole locale
În apicultură unele detalii pot fi specifice zonei în care locuiești. Vei avea cel mai mare succces dacă ai resurse locale cum ar fi: un apicultor cu experiență care va veni să verifice stupul și te poate ajuta să găsești regina. Cauta o asociație locală de apicultori. Mergi la întruniri. Unele asociații oferă mentori care îți pot oferi ajutor în primul sezon apicol.
4. Învață cu să îți instalezi primul stup
Pentru a avea albine ai nevoie de un stup în care colonia se poate dezvolta. În natură albine își consruiesc propiul stup, se instalează în scorburile copacilor, oriunde găsesc un adăpost. Ca apicultor le vei oferii un stup făcut de om, stup gândit pentru a menține colonia și pentru a extrage cu ușurință mierea. Sunt câteva modele de stupi din care poți alege : Langstroth, Dadant și stupi orizontali.
5. Învață despre lucrările ce trebuiesc făcute într-o stupină
Ce înseamnă să ai grijă de albinele tale? Se poate asemăna cu grădinăritul și lucrările în apicultură sunt divizate în funcție de sezon. În primăvară este momentul potrivit pentru a crea primul roi, prima colonie, pentru că familia de albine cu care ai început are timp să construiască, matca depune ouă, numărul albinelor în stup crește și încep să depoziteze miere până la sosirea ierni.
6. Cumpără unelte apicole
Învață despre uneltele ce îți vor fi necesare acum pe moment. Poți începe cu puțin nu ai nevoie decât de combinezon, afumător , o dalta și o perie apicolă. Pe parcurs poți să îți comanzi stupi și alte unelte de care vei avea nevoie.
7. Cumpără primele roiuri
Odată ce ai făcut rost de echipamente și ai acumultat cunoștințe despre apicultură ramura ce se ocupă cu creșterea albinelor, poți să faci prima comnada de roi. Vei da o comandă de roi la pachet ce include o matcă tânără și albinele lucrătoare sau poți face comandă de o familie nucleu ce include câteva rame cu albine și matca, în aceste rame matca a depus deja oua și puietul este capacit. Asta îți oferă un start și poți începe. Dar dacă vrei să acumulezi și mai multe cunoștințe îți recomand să începi cu roiul la pachet.
Sper să te ajute informațiile din acest articol. Lasă un comentariu și spune-mi ce crezi. Îți voi răspunde cât de repede pot.
Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:
0 comentarii