Cum obtii un salariu 10.000 lei pe luna net

Publicat de Mihai pe

Cum obtii un salariu 10.000 lei pe luna net fara facultate. O noua oportunitate pe piata apicola.

Cum obtii un salariu 10.000 lei. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

 

 

 

 

 

„Ușor acid și fructat, cu note subiacente de caramel”. Ai  fi putut  greși si sa crezi că acesta este chelnerul de la restaurantul tau  preferat care descrie un Riesling din lista de vinuri. Ei bine, nu tocmai – acesta este și limbajul somelierului de miere.

 

Salariile fabuloase din România sunt asociate cu studii superioare, manageri de firme, doctori, avocați și, eventual, în marketing sau publicitate. Însă, există totuși posturi cu salarii de 10.000 de lei pe lună care nu te obligă la facultate 

 

Un somelier poate avea un salariu de 10.000 de lei net in Romania

 

Potrivit Ralucăi Dumitra, șefa departamentului de marketing din cadrul eJobs România, un aspect important îl reprezintă experiența. Banii încasați pentru locuri de muncă mai rare pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Ea a oferit exemplul unui somelier, al cărui salariu poate depăși 10.000 de lei net pe lună.

Salariile pentru astfel de poziții pot varia în funcție de experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul carierei. Spre exemplu, în cazul celor care lucrează pe poziția de somelier, contează și prestigiul restaurantului. În funcție de acest aspect, un somelier poate depăși un salariu de 10.000 de lei net pe lună”, a precizat Raluca Dumitra.

Există multe cursuri de somelier, iar de multe ori nici nu implică o investiție fabuloasă. În cazul în care ai niște restaurante de renume pe CV, salariul unui somelier poate și depăși 10.000 de lei net pe lună.

 

 

Cum obtii un salariu 10.000 lei. O noua oportunitate pe piata apicola

Mierea face parte din viața noastră de zi cu zi, încât este adesea luată de la sine înțeles. Dar orice apicultor vă poate spune că este mai mult decât un simplu sirop dulce uns pe pâine prăjită. Există multe lucruri pe care le puteți spune după profilul sau parfumul mierii. Mediile în care au fost ținute albinele și sezonul în care a fost recoltată mierea, lasă o urmă.

Pentru degustătorul cu discernământ, există și urme mai subtile lăsate pe o miere. De exemplu, un gust metalic rezultă adesea din cauza apicultorilor care folosesc echipamente ruginite. O aromă de fum poate proveni de la un apicultor care aplică prea mult fum pentru a-și calma albinele, deoarece le este frică sau fără experiență. Expertul în „atributele senzoriale ale mierii”, sau somelierul mierii, este o autoritate în modul în care mierea gustă, miros și se simte în gură.

Cum obtii un salariu 10.000 lei pe luna net  fara facultate. O noua oportunitate pe piata apicola.

Sursa imagine: googleimages.com

 

 

Ele ajută oamenii să înțeleagă diferențele și subtilitățile care apar din diferite regiuni, flore și anotimpuri, astfel încât să poată câștiga o apreciere mult mai profundă pentru miere. Ei lucrează cu apicultorii pentru a-i sprijini în comercializarea produselor lor, ajutând la descrierea caracteristicilor și aromelor mierii. Somellerii de miere sunt consultați de bucătari de top pentru a vă sfătui cu privire la cele mai bune sorturi de miere pentru preparate și pot detecta, de asemenea, modificări ale mierii. Fiind una dintre principalele provocări pentru apicultori, aceasta poate ajuta la asigurarea controlului calității și a transparenței consumatorilor.

Acest nou domeniu capătă tot mai mult interes datorită exploziei culturii „foodie” de pe tot globul. În plus, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de ceea ce intră în corpul lor. Pe măsură ce industria mierii crește la un CAGR de aproximativ 10% pe an, iar oamenii devin din ce în ce mai interesați de alimente și de ceea ce le face organismului lor, ei descoperă lumea diversă a mierii.

Cum obtii un salariu 10.000 lei pe luna net  fara facultate. O noua oportunitate pe piata apicola.

Sursa imagine: https://www.beeculture.com

 

 

Deși încă o ocupație de nișă, cursurile de somelier de miere devin din ce în ce mai populare, organizații precum American Honey Tasting Society și Registrul național al experților în analiza senzorială a mierii (Albo Nazionale degli Esperti in Analisi Sensoriale del Miele) oferind cursuri structurate. Italia este epicentrul universului somelierului de miere și oameni vin din întreaga lume pentru a participa la cursurile Albo Nazionales oferite în italiană și engleză. Pentru cei care nu pot ajunge la Bologna, cursurile online sunt organizate și de Asociație.

Fișa postului de somelier de retail sau distribuție

 

– crearea unui “program / proiect / concept de comercializare (de miere)” cu o identitate bine stabilită;
– găsirea unor parteneri / clienți valoroși, inclusiv corporații și alți privați (nu doar cei care intră să arunce un ochi);
– supravegherea operațiunilor zilnice (legate de vin și miere);
– inventarul stocurilor și alte chestiuni logistice, cum ar fi structura costului, a prețului și a profitului;
– pregătirea angajațior, inclusiv ocazionalele testări și analiza performanțelor
– relații cu clienții – interacțiune, sugestie, vânzare etc;
– munca fizică propriu-zisă (când este necesară) și supervizarea serviciilor;
– alegerea “recomandării zilei” în materie de vin, cu redactarea notelor de degustare / prezentare;
– organizarea degustărilor sau a evenimentelor speciale, posibila înființare a unui club de membri (idee ce trebuie discutată);
– relații cu stupine, crame și agenții;
– PR & Marketing (în legătură cu mierea, vinul);
– relații cu media (dacă e necesară);
– participarea la show-uri de vin, concursuri și alte afaceri comerciale relevante.

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici.

Surse pentru articol :
https://www.beeculture.com/honey-sommelier/ 
vinul.ro/ce-este-si-ce-face-un-somelier-din-experienta-internationala-a-wine-managerului-zoltan-szabo.html
https://www.investopedia.com/terms/c/cagr.asp

 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!