Apicultura ajuta la crearea unor mijloace de trai sustenabile

Publicat de Mihai pe

Mjloace de trai sustenabile

Mijloace de trai sustenabile. Acest articol conține linkuri de afiliere. Pentru mai multe informații click aici Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi. 

   Apicultura ajută la crearea unor mijloace de trai sustenabile. Deși apicultura nu mai primește multă atenție din partea oamenilor. Are o imporanță crucială pentru agricultură și pentru dezvoltarea acesteia. Acesta reprezintă și simbolizează legătura naturală, biologică dintre insecte, polenizare și producerea de semințe.  Crearea unor mijloace de trai sustenabile rezultate din apicultură reprezintă un ajutor pentru  oameni.

     Ajutand oamenii să aibă acces la o varietatea de bunuri și sprijinindui să se dezvolte și să creeze  un trai sustenabil,  apicultura poate juca un rol important în dezvoltarea și creșterea comunități.

Active de capital necesare pentru apicultura

Natural

albine, un loc pentru prisaca, apă, soare, biodiversitate și  baza meliferă

Uman

abilități, cunoștințe,  sănătate și putere fizică, experiență de marketing

Fizic

instrumente, echipamente, transporturi, drumuri, apă curată, energie și clădiri

Social

ajutor de la familii, prieteni și rețele, apartenența la grupuri și accesul la o societate mai largă, informații privind piața și rezultatele cercetării
Financiar

numerar, economii , acces la credite sau subvenții, parteneriat cu investitori

    Mijloace de trai sustenabile. Active apicole

    Mijloacele de trai individuale depind de  accesul la mai multe tipuri de active. Acestea se împart în cinci categorii: natural, uman, fizic, social și financiar. Pentru a înțelege asta vreau să te gândești la propria existența și la toate bunurile de care depinzi: accesul la transport, telecomunicații, echipament etc.

    O singură categorie nu este suficientă pentru a crea un mijloc de trai sutenabil. Apicultura poate fi un mijloc eficient de a  întări și crea mijloace de trai sustenabile pentru ă folosește și crează o multitudine de bunuri active.  Apicultura de succes se bazează pe toate categoriile de active de capital. Deși capitaul financiar nu este esențial pentru a începe.

      Active de  capital naturale

     Apicultura ca mijloc de trai se bazează pe resursele naturale: albine, plante cu flori și apă.  Albinele colecteaza rășini și polen de la plante, folosec copacii pentru adăpost. Albinele sunt o resursa naturală și pot fi găsite în sălbăticie. Apicultura se potrivește bine, alături de multe alte  mijloace de trai, pentru că folosește aceleași resurse naturale ca de exemplu, activităti precum  silvicultura, agricultura și activități de conservare.

     Aceasta ofertă un bonus excelent  culturilor pentru că doar albinele sunt capabile și dotate pentru a poleniza eficient. Nu există o competiție strânsă între albine și alte insecte ori animale pentru aceste resurse. Plantele cu flori și albinele sunt în strânsă legătura și nu pot exista unele fără de celelalte.

    Pe măsură ce albinele vizitează florile, colectează polen și nectar, activitătile lor de polenizare asigură generații viitoare de plante ce vor fi disponibile pentru viitoare generații de albine și oameni. Este o activitate de sine stătătoare ce nu necesită intervenție. E  dificil  să cuantifici polenizarea dar dacă poate   fi masurata   aceasta ar reprezenta valoarea cea mai mare din punct de vedere economic a apiculturii.

    Apicultura merge și mai departe, ajută la păstrarea resurselor naturale. Are implicări și rădăcini tradiționale peste tot în lume și a făcut și încă face parte din agricultura de la sat și mai nou la marginea orașelor sau chiar în orașe se practică apicultura urbană. Odată cu schimbarea practicilor agricole este esențial ca noi să avem grijă de această ramură, să se dezvolte în continuare pentru a furniza viitoare genereatii de polenizatori.

        Activele fizice

   Apicultura de succes necesită echipament de producție și infrastructură cum ar fi : mijloace de transport, apă, surse de energie, sisteme de comunicare și clădiri. Pentru proiectele din apicultură utilizate pentru a crea mijloace de trai sustenabile tot echipamentul trebuie să fie realizat local cea ce contribuie la dezvoltarea economică a zonei respective și îmbunătățește condițiile de trai a altor oameni.

    Apicultura poate contribui la mijloacele de existentă ale multor oameni ce își desfășoară activitatea  in  sectoare diferite ale unei societăti. Acestea inculd, comercianții locali de la sat și oraș, tâmplari care se ocupă de confecționarea stupilor, croitori și cei care fac unelte apicole, recipiente pentru miere, polen etc.

       Active sociale

      Resursele sociale, cum ar fi rețelele și asociațiile de producători si de marketing, au o mare importanță pentru dezvoltarea apiculturii. Asociațiile locale oferă mijloacele pentru apicultori de a-și dezvolta meseria, a promova protecția albinelor, a organiza prelucrarea colectivă pentru miere și ceară și a obține acces la piețe.

   Accesul la rețele la nivel mai larg prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale  precum Apimondia și Albinele pentru Dezvoltare îi ajută pe apicultori să facă contacte naționale și internaționale, să găsească surse de pregătire, piețe și noi rezultate ale cercetării și să imbunătătească înțelegerea industriei.

     Active financiare

    Desi activele financiare nu sunt necesare la început pentru a iniția activități în apicultură la nivel de subzistență, ele sunt necesare pentru dezvoltarea întreprinderilor apicole. Promovarea de  succes depinde de rezerve adecvate de containere destinate procesări și ambalări produselor apicole. Banii sunt necesari pentru asociațiile apicole pentru a avea centre de colectare și pentru comercianți pentru a cumpăra miere , ceară de albine.

    Mijloace de trai sustenabile. Beneficiile aduse de practicarea apiculturii

      Apicultura produce o serie de rezultate diferite majoritatea cu efecte pozitive asupra mediului și al nostru:

-polenizarea plantelor cu flori (și cele sălbatice și cultivate) este esențială pentru mediul în care trăim.

-mierea este cel mai cunoscut produs apicol, mai toată lumea a mâncat miere sau a cumpărat de la magazin. În multe societăți mierea este un medicament tradițional sau un ingredient tradițional folosit în majoritatea societăților. Fie că este vândută proaspătă la sate sau ambalată sofisticat și vândută în marile orașe aceasta generează un venit și poate crea mijloace sustenabile de trai în diferite sectoare ale societății.

-ceara de albine este un produs valoros al apiculturii

-polenul, propolisul și lăptișorul de matcă pot fi colectate pentru a genera un venit, deși ai nevoie de tehnici și echipamente speciale pentru acestea.

-prisăcarii și alți membri ai comunității pot crea active utilizând mierea, ceara pentru a crea produse secundare cum ar fi: lumânări, vin, bere etc. Produsele secundare pot aduce un venit mai mare decât vânzarea mărfii prime.

-produsele apicole sunt folosite în scopuri apiterapeutice, multe culturi utilizează aceste produse.

-mierea, ceara și alte produse apicole cum ar fi lumânările , vinul, au o valoare culturală în multe societăți sunt folosite în ritualuri pentru naștere, mariaj, înmormântare și alte sărbători religioase.

-în general apicultorii sunt respectați pentru meseria lor. Albinele, apicultura au o reputație foarte bună.

    Sper să te ajute informațiile din acest articol . Vreau să aud și părerea ta. Lasă un comentariu si eu îți voi răspunde.

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!