Generarea unui venit in plus Bani din apicultura. A fi apicultor înseamnă în primul rând să iubeşti natura şi să iubeşti albinele. Ai grijă de albine şi ele te vor răsplăti pentru asta. Mulţi se gândesc la faptul că au dat lovitură dacă se vor apucă de apicultură se vor îmbogăţii peste noapte. Aici ideea nu e de a te îmbogăţii pentru că dacă ai mulţi bani nu înseamnă că eşti bogat. Banii, se duc.

    Generarea unui venit în plus, bani din apicultura, din creşterea albinelor poate fi o alegere bună dacă îţi place. Pe lângă faptul că îţi da posibilitatea să te bucuri de beneficiile de a avea propria aprovizionare cu miere, există o serie de cai prin care poţi face bani ca apicultor.

Iată câteva metode prin care poţi obţine un venit în plus din practicarea apiculturi:

 -Dacă ai făcut câţiva roi, familii care au depăşit acest stadiu. Poţi închiria stupii pentru polenizare pe plan local oricui are plantaţii de pomi fructiferi, sere sau alte culturi. Preţul îl poţi stabili de comun acord cu fermierul. Acesta se încadrează undeva între 100-170 ron/familia de albine, pentru câteva săptămâni. Plata se va face după semnarea contractului cu fermierul. Contractul poate fi descărcat de aici.

– Vânzarea surplusului de miere de la tine de acasă sau prin intermediul unui magazin local. Poţi să obţii un preţ mai mare faţă de mierea vândută în supermarketurile din apropriere pentru că este miere produsă local. Consumul de miere produsă local poate ajută la diminuarea efectelor negative a alergiilor datorită particulelor de polen provenite din florile aflate în apropiere.

 – Surplusul de ceară poate fi folosit pentru a face lumânari. Punele într-un ambalaj atractiv şi leagă ambalajul cu o panglică. Acestea pot fi vândute prietenilor, vecinilor sau prin intermediul unui magazin local.

 -Poţi să topeşti ceară şi să faci bucăţi mici din ceară pură de albine. Unor oameni le place cum miroase ceara de albine. Ceara de albine este folosită şi pe post de lubrifiant pentru sinele sertarelor de birou. Se pot cumpără matriţe pe care le poţi folosi pentru a face un anumit număr de figurine din ceară. Ceară de albine mai este folosită şi în industria muzicală, viorile sunt date cu ceară de albine pentru a proteja lemnul.

 -Colectarea de polen. Acesta poate fi pus în borcan şi vândut că produs natural. Echipamentul necesar pentru colectarea de polen se găseşte la toate companiile care se ocupă cu vânzarea de echipamente apicole.

 -O altă oportunitate de care poţi profita este prinderea roiurilor de albine. Anunţă poliţia locală din oraşul tău şi oraşele adiacente că pot da numărul tău de telefon ori de câte ori ei primesc un apel de la un cetăţean local, cu privire la un roi dintr-un copac sau tufiş aflat pe proprietatea lor.

Prinde un roi sănătos şi adul acasă pentru a începe un nou stup de albine relativ liber de cost. Pachetele de albine utilizate pentru a începe noi familii de albine pot fi vândute la un preţ de aproximativ 270 ron pentru o cutie cu un 1 kg de albina ( 3-4 rame).

-Îndepărtarea albinelor din locuri precum podurile caselor, pereţi caselor, copaci aflaţi pe proprietatea cuiva. Poate aduce un venit suplimentar apicultorului.

-Creşterea mătcilor poate fi folosită pentru propria stupina dar şi pentru vânzarea de mătci. Personal nu cred în creşterea mătcilor de calitate ( inseminarea artificială). Aceasta duce la formarea unui anumit tip de albina cu anumite calităţi, chiar dacă matca este de calitate aceasta nu va trăi foarte mult şi după 2-3 ani va trebui schimbată. Mai bine să lăsăm natură să îşi urmeze cursul.

     Tot ce contează este să porneşti cu paşi mici şi să faci un produs de calitate. Între timp vei avea posibilitatea de a învăţa cum să-ţi conduci corect mica afacere. Uită de bani. Exersarea creativităţi şi a aptitudinilor de marketing poate fi o activitate distractivă.

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: