Fenologie

Publicat de Mihai pe

Fenologie

    Fenologie. Urmărirea datei de  înflorire a plantelor melifere și a perioadei  de înflorire poartă numele de observații fenologice. În apicultură acestea au o importantă deosebită. Prin intermediul acestor observații poate fi întocmit un calendar de înflorire a plantelor melifere și după acesta poate fi întocmit un planul de lucru cu termenele respective de executare a lucrărilor în stupina.

      Fenologie

      Înflorirea plantelor melifere nu are loc la aceeași dată calendaristică în fiecare an. În schimb acestea înfloresc mereu în aceeași ordine și în intervale de timp apropiate. Dacă apicultorul cunoaște intervalele din anii trecuți și observă în anul curent data la care are loc înflorirea plantelor melifere atunci acesta poate face o previziune a datei de început a culesurilor următoare și astfel pot fi planificate lucrările în stupina (creșterea mătcilor; roirea artificială etc). În apicultură fenologia poate fi o ”unealta” de folos.

    Observațiile fenologice trebuie făcute în localitatea unde este așezată stupina. Dacă stuparul pleacă în pastoral atunci observațiile vor fi făcute tot pentru locul unde a fost instalată stupina.

   Observațiile fenologice pot fi completate cu înregistrarea zilnică a datelor metorologice(temp. aerului, precipitații, umiditate). La aceste date se pot adaugă sporul sau scăderea în greutate în fiecare zi a familiei de albine așezată pe cântarul de control.

 

 

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!