Cum sa identifici ceara de albine falsa

Publicat de Mihai pe

Cum sa identifici ceara de albine falsa

      În acest articol îți voi prezenta cum sa identifici ceara de albine falsa. Ceara de albine este un produs usor de falsificat. Pentru falsificare cele mai utilizate  sunt  produsele petrolifere (parafină si cerezină) si ceara de tip vegetal.

    Pentru sti cum sa identifici ceara de albine falsa trebuie sa citesti acest articol 🙂 si doi sa foloseste aceste metode simple dar eficiente:

Ceara amestecata cu parafina

      Atunci cand acest tip de ceara este framantata intre degete, devine moale. Este lucioasa si nu se lipeste de cutit atunci cand vrei sa tai un calup. Are miros de petrol.

Ceara amestecata cu cerezina

     Devine sfaramicioasa prin framantare si se deschide la culoare. Nu este lipicioasa, nu se intinde si miroase a petrol. Spartura e neteda si cristalina.

Ceara amestecata cu rasina

      Spre deosebire de celelalte tipuri de ceara aceasta devine lipicioasa prin framantare si prin intindere se trage in fire. Daca este amestecata cu mari cantitati de rasina devine casanta. Spartura e neteda si miroase a rasina.

Ceara amestecata cu seu

     Nu  are luciul caracteristic cerii naturale si devine moale si unsuroasa cand este framantata. Se lipeste la taiere.

     Acestea sunt modalitatile prin care poti identifica ceara de albine falsa.  Lasa un comentari si spune-ti parerea. Sa dezbatem acest subiect.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!