5 Motive să consumi miere de albine

Publicat de Mihai pe

Trio-ul iubitorilor de miere

5 Motive să consumi miere de albine: Sănătate și bunătate în fiecare lingură. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

 

 

Bine ai venit pe blogul meu, Mihai sunt si astazi am sa-ti prezint 5 motive pentru care sa consumi miere de albine. Autor al articolelor de pe site și apicultor, consumator de miere,  am decis să impărtașesc cu tine beneficiile pe care le oferă mierea. Nu ne-am mai auzit de mult aici pe blog și am decis să scriu de data acesata despre miere.

Totodata te invit cu aceasta ocazie sa explorezi blogul meu pentru ca aici am scris mai multe articole nu doar despre miere ci și despre alte produse apicole și despre apicultură în general, albine, prin urmare dacă te intereseză domeniul poți afla mai multe. Acestea fiind spuse să revenim la tema principală.

Pe parcurs ce citești acest material vei afla despre cum influențează în mod pozitiv sănătatea. După cum stim mierea este un lichid vâscos produs de albine din prelucrarea nectarului florilor, arborilor și arbuștilor. În lume exista aproximativ 320 de tipuri de miere, acestea se diferențiază prin culoare, miros și gust. Un mit des întâlnit este acela că mierea este doar un îndulcitor, precum zahărul spre exemplu.

 

Zahărul

 

Sigur mierea poate fi folosita și pentru a îndulci ceaiul, diverse preparate etc. dar este mai mult de atât, deși conține glucoza, fructoza în funcție de tipul de miere unele conțin mai mult glucoză alte mai mult fructoză, mai conține și amonoacizi, vitamine, minerale(zinc,bor, fier) și antioxidanți. Procesul de oxidare în corp duce la îmbătrânirea rapidă a celulei, antioxidanții încetinesc acest proces.

De aceea mierea are rol antioxidant, antiinflamator și antibacterian. Se poate folosi pentru a ameliora tusea și spre exemplu pentru a grăbi vindecarea rănilor și arsurilor.

 

 

5 Motive să consumi miere de albine

Am să încep cu întâi prin a spune ca prin acest articol vreau să te ajut să conștientizezi ce beneficii vei avea dacă consumi miere, și tu la rândul tău poti recomanda mai departe pentru ca mierea vine de la natura a fost folosită de-a lungul a milenii în medicina și ritualuri.

 

  1. Te ajută să crești nivelul testosteronului natural. În special la bărbați, consumul unei liguri de miere înainte de culcare ajuta nu doar să dormi mai bine ci și să ții un nivel ridicat al testosteronului.
  2. Te ajută să remediezi simptomele de gripă și răceală. Desigur acest lucru presupun ca îl cunoaștem cu toții dacă ești răcit mierea ajută, poate fi adaugată spre exemplu în ceai cu lamâie. Și contribuie la combaterea infecțiilor de la nivelul tractului respirator.
  3. Ajută la vindecarea rapidă a rănilor. În anii 2017-2018 s-au efectuat studii cu privire la acest aspect și s-a constatat că mierea ajuta la vindecarea ranilor atât la animale cât și la om. În special mierea de manuka dar și celelalte tipuri de miere ajută doar că nu la fel de mult.
  4. Ajută să te recuperezi mai repede după antrenament și sprijina memoria. Pentru sportivi mierea poate aduce avantaje precum recuperarea rapidă după antrenamentele intense prin refacerea rapidă a rezervelor de glicogen. Îmbunătățește memoria în cazul persoanelor învarstă, în special la femei.
  5. Ajută la întărirea sistemului imunitar.  Conține o varietate de antioxidanți și fitonutrienți benefici, care pot ajuta la protejarea celulelor de deteriorare și la combaterea inflamației. Acești antioxidanți pot ajuta, de asemenea, la întărirea sistemul imunitar, pot ajuta corpul să lupte împotriva bolilor.

 

in lumea albinelor


Miere de albine. Contraindicații

 

Și pentru că până acum am vorbit doar de ce e bine să consumi miere, vreau să ofer și câteva contraindicații mai mult sau mai puțin cunoscute dar e bine să le reamintesc chiar dacă le cunoșteai. Mierea nu se recomandă a fi consumată dacă ai alergie la produsele apicole, spre exemplu dacă ești alergic la veninul de albine, există studii care arată ca în miere se regăsește o cantitate infima de venin.

Nu se recomanda copiilor de sub 1.6 ani, din cauza faptului ca mierea poate conține spori din bacteria ce provoacă botulismul, în special mierea ”crudă”  neprelucrată cum este cea din magazinul nostru on-line care este filtrată doar o singură dată, mierea din comerț este ultra-filtrată fapt ce duce la pierderea proprietăților. Nu se recomandă femeilor care alăptează.

Concluzie

Aici trebuie să închei, sper că prin acest articol ti-am oferit răspuns la întrebările tale. In concluzie, mierea are o multime de proprietati benefice pentru organism, dar unele persoane trebuie sa o evite sau sa consulate medicul inainte de a o integra in dieta. Majoritatea oamenilor nu au alergie dar cine stie. Cu sigurață ne vom mai auzi aici, pâna atunci explorează blogul și websitul meu și vezi ce îți poate oferii

 

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc!

 

 

 

 

Aboneaza-te

* indicates required

()(###) ###-####

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices.

Intuit Mailchimp


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!