Unirea a 4 familii de albine de putere mijlocie

Publicat de Mihai pe

Unirea a 4 familii de albine de putere mijlocie

       Unirea a 4 familii de albine de putere mijlocie pentru a valorifica  un cules la salcâm, unirea a doua familii de putere mijlocie, nu ofera colonii suficient de puternice pentru a mari culesul. Pentru culesul de salcam stupii cu familii  de albine de putere mijlocie vor fi asezati in grupuri de cate doi.

      A treia zi de al inceputul culesului se ridica dintr-o familie matca cu 2-3 rame (doua cu puiet capacit si una cu miere) cu aceste rame formam un roi artificial. Se unesc cele doua familii de albine  si deplasam stupul, astfel incat sa ocupe aceeasi pozitie pe care o aveau inainte cei doi stupi alturati. Matca va fi acceptata usor daca albinele au cules.

   Rezultatul este o colonie puternica formata dintr-o famile plus albinele culegatoare a trei familii. Una din cele patru familii si anume cea care va colecta culegatoarele celorlalte va fi ce mai putin dezvoltata. Aceasta familie va avea mai putin puiet astfel in stup in timpul culesului va ramane o cantitate mica de albine.

    Unirea a 4 familii de albine.  Pozitia se schimba la doua zile dupa inceperea culesului pentru ca familiile de albine vor fi lipsite in primele zile de un numar suficient de albine culegatoare care sa asigure hrana puietului. Si un al doilea motiv ar fi ca, aceasta schimbare de pozitie se face doar dupa ce familia de albine  de pe cantarul de control  ce urmeaza a fi deplasata, inregistreaza o crestere de 3-5kg. Aceasta operatiune se realizeaza in timpul zborului intens.

Prin aplicarea acestei proceduri se obtin:

  • culesul va fi valorificat prin participarea albinelor tinere in varsta de sase zile
  • miere selectionata in al doilea extras
  • productie de miere de cel putin patru ori mai mare decat cea a unui stup in care s-au unit doua familii
  • inmultire finala de 25%

Aceasta colonie poate valorifica, fara a slabi, culesul de vara.

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!