Cum să vinzi miere în valoare de peste 15.000 ron/an
Cum să vinzi miere. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.
Cum să vinzi miere . În apicultură succesul vine în același timp cu experiența acumulată. În scurt timp poți ajunge să ai mai multă miere decat crezi. Acest lucru duce de obicei la următoarea întrebare: „Ce voi face cu toată această miere?” Din fericire pentru tine, în timp ce îți pui chiar această întrebare, altcineva își pune și întrebarea: „Unde crezi că aș putea găsi un apicultor de la care sa cumpăr miere?”.
Deci, unde îți vinzi mierea? Poți să încerci să vinzi la o piață locală, un magazin de cadouri sau un stand de fructe. Deși acestea sunt căi dovedite și adevărate pentru vânzarea mierii, aceste soluții sunt bune pentru apicultorii hobisti să spun așa care vor să facă un ban de pe urma recoltei lor, nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune pentru un apicultor la scara secundară. În primul rând, aceste puncte de vânzare cer prețuri cu ridicata, ceea ce înseamnă că, dacă nu aveți nevoie urgent să descărcați o mulțime de miere rapid, este posibil ca această opțiune să nu merite din punct de vedere financiar.
Nu vei primi un preț de top pentru prețuita ta miere. În plus, pentru a vinde unui comerciant cu amănuntul, în special unui magazin de cadouri, va trebui să investești în borcane și etichete fanteziste, care îți reduc și profiturile. În cele din urmă, piețele de vânzare cu amănuntul preferă furnizori stabili și de încredere. Nimeni nu spune că, în calitate de apicultor, nu poți avea încredere că îți ții cuvântul, dar mierea curge și anotimpurile sunt schimbatoare.
Te poți confrunta cu perioade lungi de secetă în care nu ai recoltă de miere de vândut sau cantitatea este prea mică, ceea ce ar putea să-ți irite noii clienți, care au un flux de clienți pe tot parcursul anului și doresc ca produsul tău să fie ușor disponibil.
Cantitatea de miere în surplus pe care o ai disponibilă ar trebui să dicteze strategia de vânzare. Dacă nu ai multe de vândut, cea mai bună opțiune poate fi pur și simplu vorba din gură în gură cu prietenii și vecinii tăi. Este posibil ca un apicultor comercial cu normă întreagă, să vândă cu succes întreaga recoltă de miere prin această strategie. Dacă locuiești într-o zona unde ai multi vecini poți face asta. Aceasta este opțiunea cea mai rentabilă, deoarece nu costă aproape nimic în ceea ce privește marketingul și impune cel mai mare preț cu amănuntul.
Alte opțiuni de vânzare includ:
-Plasarea unui semn „Miere de vânzare” în fața casei tale
– Adresează-te magazinelor naturiste locale, dintre care multe vând miere în vrac
– Închiriază un spațiu la o piață de fermieri
– Vinde către grupuri bisericești sau grupuri de strângeri de fonduri
-Vinde direct pe internet, pe e-Bay, pe Emag, pe Amazon
Dacă decizi să vinzi miere prin internet, ar fi înțelept să îmbuteliezi mierea în sticle sau borcane reciclabile de plastic. Recipientele din sticla se pot sparge in timpul transportului.
Cum să vinzi miere. Trei pași pentru a stabili prețul mierii
Ce preț ar trebui să ceri pentru mierea ta? Stabilirea prețului mierii poate fi dificilă. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:
-Cercetează concurența pentru a vedea prețul la care alți apicultori/alte companii vând un tip similar de miere.
– Calculează cât cheltuii pentru fiecare articol.
-Cât valorează timpul tău? Cât de mult trebuie să câștigi pentru ca să merite timpul tău pentru a vinde acest produs?
Cerceteaz concurența
Primul lucru de făcut este să vezi pentru cât se vând alte sorturi de miere ca a ta. Dacă vrei să vinzi la piața fermierilor. Dacă dorești să vinzi cu ridicata magazinelor cu amănuntul, uită-te la ce preț au mierea în magazinele locale. Asigură-te că te uiți la sorturi de miere asemănătoare cu ale tale. Mierea merge la prețuri diferite în funcție de mărime, varietate, crudă sau pasteurizată, infuzii și de unde a fost recoltată.
Ia în considerare cheltuielile
Adună costurile implicate pentru fiecare produs. Acesta este de obicei borcanul plus eticheta și orice alte articole. Acestea reprezintă cât cheltui pentru fiecare borcan de miere. Apoi adăugă costul pentru a vinde mierea. Acestea ar putea fi costurile de transport, ambalarea, conducerea la magazin pentru a livra mierea, costul mesei din piața fermierilor sau găzduirea site-ului web.
Acest lucru este mai dificil de măsurat, dar, în general, dacă vinzi online, adăugă 5-15 RON per produs. Chiar dacă oferi transport gratuit și borcanul spart ocazional, ar trebui să câștigi cel puțin de două ori mai mult decât ceea ce cheltui.
Cum să vinzi miere. Ce merită pentru tine?
Și ultimul lucru de luat în considerare este timpul tău, cât crezi că valorează mierea ta. Acesta este pasul bonus pe care nu trebuie să-l faci imediat, dar ar trebui să începi să vinzi mai mult de 15.000 RON pe an. Odată ce câștigi o medie de peste 2500 RON pe lună, conduci o afacere care ia mult timp din viața ta.
Cum să vinzi miere. O modalitate rapidă de a calcula cât câștigi vânzând miere
Calculează cât timp ai petrecut cu îngrijirea albinelor, cu recoltarea mierii, vânzarea mierii și ambalarea comenzilor anul trecut. Calculează câți bani ai cheltuit pe echipamentul apicol, ambalaje și orice alte cheltuieli legate de apicultură anul trecut. Calculează câți bani ai câștigat din apicultura anul trecut. Adună câți bani ai câștigat și scade din ei toate cheltuielile.
Rezultatul îl împarți la cât timp ai petrecut cu albinele. Este greu, sau aproape imposibil, să estimezi cât timp petreci cu albinele tale, dar ar trebui să poți face o estimare aproximativă. Dacă verifici albinele o dată pe săptămână, în fiecare săptămână, 7 luni pe an și petreci aproximativ 2 ore de fiecare dată când ești la ele, vei obține un număr de bază.
Adăugă o zi de recoltare a mierii și ceva timp suplimentar pentru problemele ocazionale. Acest lucru nu trebuie să fie exact. Este doar pentru a-ti oferi o idee despre câți bani cheltui vs. câți câștigi și câți faci pe oră. Dacă estimezi că faci aproximativ 10 RON pe oră, poate că e timpul să regândești ce percepi sau cum desfășori operațiunea!
Prețul mierii online vs. cu ridicata vs. piețele agricole
Cum să vinzi miere. Mare parte a magazinelor de vânzare cu amănuntul cresc costul produsului cu 30-50%, așa că va trebui să scadă costul produsului cu cel puțin 30%. Regula generală este că mierea ta nu ar trebui să fie considerabil mai ieftină la masa de pe piața fermierilor sau pe site-ul tău decât la magazin. Când vinzi online, reține toate aceste taxe suplimentare, cum ar fi transport gratuit, găzduire, nume de domeniu și alte taxe online (shopify taxă 30 USD/lună pentru cel mai mic plan), materiale de ambalare, bandă de ambalare, cutii, imprimarea etichetelor de expediere, accesarea oficiul poștal și ocazional pachet spart.
Dacă vinzi la piețele fermierilor, există costul mesei și timpul tău. Ar trebui să petreci sâmbăta la piață în loc să faci altceva. Nu uita de cheltuielile pentru cort, masă, scaune și afișaj. Există și taxa de procesare a cardului de credit.
Sfaturi pentru stabilirea prețurilor mierii
Este mult mai ușor să faci o vânzare și să scazi prețurile decât să crești prețurile. Nu promite ceea ce nu poți livra.
Este greu să recuperezi un client după un serviciu prost pentru clienți. Gândește-te la ce poți face pentru ca mierea ta să se vândă la un cost premium. Unii fac infuzii, își creează mierea sau adaugă o bucată de fagure în borcan.
Dacă vinzi la un festival în care masa costă mult mai mult decât la piața de fermieri obișnuită, percepe mai mult pentru produsele tale.
Vinde mai ușor mierea
Un mod simplu de a vinde orice produs este de a găsi ceva pentru care există cerere. Când găsești ceva ce își doresc oamenii și nu există prea multă concurență, ai ajuns la punctul ideal ”the market bullseye”. Dacă, în orașul tău, clienții solicită mereu miere în fagure, atunci asta trebuie sa începi a vinde. Dacă vezi o mulțime de miere de vânzare la magazinul alimentar de la colț, gândește-te la modalități prin care poți face mierea ta unică.
Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Te provoc sa te gandesti in detaliu la strategia de promovare a mierii pe care o vinzi si la pași necesari pentru a stabilii prețul, eventual poți sa citești încă odata articolul meu. A fost de ajutor? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc !
Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:
0 comentarii