Calitatea veninului de albine
Veninul de albine. Salutare si bine te-am gasi! Astăzi prin intermediul acestui articol am să-ți ofer informații în detaliu despre veninul de albine. Dacă vrei să colectezi această substanță trebui sa știi ca veninul de albine precum si mierea necesită condiționare eficientă pentru păstrarea calităților.
Dacă nu este protejat, oxidarea va schimba culoarea din alb în galben-căprui. Schimbările cauzate de oxidarea unor componente ale veninului pot reduce efectul său de vindecare.
Există diferite tipuri de venin, cum ar fi: venin pur întreg uscat, venin întreg uscat și liofilizat (înghețat). Veninul pur întreg uscat este cel mai pur venin. Este alb în culoare (adesea este alb ca zăpada), necontaminat cu materiale străine și incolor atunci când este folosit într-o soluție.
Calitatea optimă a veninului poate fi obținută când este recoltat corect. Ar trebui evitată contaminarea cu fecale de albină, praf, polen, miere și alte componente din stup.
Veninul liofilizat (înghețat) este un venin foarte procesat și purificat. În timpul pregătirii, conținutul său de umiditate și orice alte contaminanți sunt îndepărtați pentru a-l purifica și conserva.
Unele dintre componentele active pot fi, de asemenea, îndepărtate dacă se folosește o metodă de purificare necontrolată. Este larg folosit în creme, unguente și linimente.
Sub formă de pastilă, poate fi utilizat pentru a pregăti o soluție de venin pentru aplicații de electroforeză sau fonoforesă (ultrasunete). Este ușor de sterilizat prin filtrare cu seringă.
Dacă veninul de albină este protejat de umiditate și lumină, poate fi depozitat timp de cinci ani sau mai mult. Nu își va pierde toxicitatea, însă efectele sale de vindecare sunt reduse în timpul depozitării.
Liofilizarea este cea mai eficientă metodă de conservare a veninului. Calitatea optimă a veninului poate fi obținută când este recoltat corect. Ar trebui evitată contaminarea cu polen, miere și alte componente din stup.
Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc!
Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:
0 comentarii