Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

Publicat de Mihai pe

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

 

 

 

In articolul de astăzi urmează să trecem în revistă lista celor mai scumpe opt sorturi de miere din lume care ar face orice buzunar sa tremure. Sunt sorturi de miere din locuri unice, cu flori endemice care nu există în alte locuri. Mierea a fost întotdeauna folosită ca hrană și medicament. Dar în unele părți ale lumii, mierea este subevaluată. Vă spun acum care sunt cele 8 cele mai scumpe sorturi de miere din lume pentru calitățile lor unice și pentru care se plătesc prețuri exorbitante. 

Flori si miere

In cazul de față se ia în considerare modul în care albinele lucrează pentru a produce miere și locul fizic, precum mierea din Himalaya, considerată o miere halucinogenă care se produce la mulți metri înălțime de ce-a mai mare albina, Apis Dorsata. 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume 

Ca orice alt produs, mierea are sorturi selecte și exclusiviste care își pun prețul la dispoziția câtorva cumpăratori. Povestea din spatele fiecărui sort de  miere influențează și prețul final al produsului.  Cele mai scumpe sorturi din lume sunt tipuri de miere care sunt făcute într-un mod foarte specific, într-un loc anume sau care au proprietăți unice.

Așadar încep a prezenta aceste sorturi de miere 

  1. Mierea din Elvish, Turcia – 5.000 de euro / kg

Cu o mare diferență față de cele mai scumpe sorturi din lume este varietatea Elvish, o miere care ajunge la 5.000 de euro / kg. Prețul său ridicat se datorează dificultății de a o obține, deoarece este obținută într-o peșteră la 1.800 de metri adâncime în orașul turc Artvin.

Mineralele găsite în interiorul peșterii dau produsului proprietăți unice, ceea ce face ca mulți să o considere cea mai bună din lume. Culoarea sa este aurie și cine a încercat-o spune că gustul său este cu adevărat de neegalat.

 

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

sursa imagine: googleimages

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

 

 

  1. Mierea de la Life Mel Honey, Israel – 420 de euro / kg

Life Mel Honey este o marcă israeliană care produce miere foarte valoroasă pentru efectele sale terapeutice. Albinele creează acest îndulcitor din plante precum ginsengul siberian, echinaceea și uncaria tomentosa, plante care se combină foarte bine cu alte produse din stup precum jeleul regal sau propolisul.

Prețul ajunge la 420 de euro pe kilogram și are o culoare închisă și un gust intens. Au fost făcute mai multe studii cu această miere pentru a testa proprietățile sale terapeutice și beneficiile sale pentru sănătate.

 

 

       3. Mierea de Sidr din Yemen – 280 de euro/kg

Mierea pe care albinele o fac în Yemen din copacul Sidr este considerată una dintre cele mai scumpe tipuri de miere din lume datorită rarității sale. Este obținută în Valea Do’an din această țară situată în sudul peninsulei arabe.

De două ori pe an, crescătorii de albine din Hadramaut se adună pentru a se aventura în munții stâncoși din zonă pentru a obține mierea prețioasă din Sidr, un copac care aparține genului Ziziphus, într-un mod artizanal și fără substanțe chimice.

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

Copacul Sidr. Sursa:googleimages

 

Modul său de colectare și proprietățile sale vindecătoare, similare cu cele ale mierii Manuka, nu numai că o fac una dintre cele mai scumpe mieri din lume, se remarcă și prin nivelurile sale ridicate de antioxidanți și prin faptul că întărește sistemul imunitar. Prețul său poate ajunge la 280 de euro pe kilogram, are o culoare întunecată și o textură consistentă.

 

 

  1. Mierea din Bashkiria, Rusia – 120-200 euro / kg

Bashkiria sau Bashkortostan este o republică rusă situată între râul Volga și munții Urali. În lunile de vară, albinele din zonă extrag nectar din floarea de tei , ceea ce rezultă în cea mai bună miere din întinsa Rusie.

Cele mai scumpe tipuri de miere din lume Este un produs cu un gust foarte apreciat și caracteristic, care are proprietăți analgezice și antiinflamatorii.

 

Sursa imagine: googleimages

 

 

În Bashkortostan, mierea bashkiră poate fi găsită în jurul sumei de 50 de euro pe kilogram, dar dacă mergem la Moscova, prețurile variază între 120 și 200 de euro pe kilogram.

 

 

  1. Mierea de pe acoperișul Operei Garnier din Paris, Franța – 120 euro / kg

Mierea produsă pe acoperișul Operei Garnier din Paris este unul dintre cele mai cunoscute și admirate cazuri de apicultură urbană din lume, în special datorită locului simbolic în care are loc.

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

Sursa: googleimages

 

Cele mai scumpe tipuri de miere din lume. De mai bine de douăzeci de ani, în timp ce pe scena acestei săli mitice s-au interpretat opere și spectacole de dans, pe acoperiș albinele și-au făcut treaba, rezultând o producție mică de 500 de kilograme pe an.

Este o miere multifloră cu o culoare foarte deschisă și o textură moale care este făcută din florile frumoaselor grădini pariziene.

 

 

  1. Mierea de pe insula Socotra, Yemen – 110 euro / kg

Aceasta miere provine de pe insula Socotra sau Socotra din Yemen. Flora autohtona a acestui mic paradis dă naștere unei miere multiflorale cu un gust ciudat care combină note dulci și acide. Proprietățile sale sunt recunoscute în lupta împotriva diabetului. Este una dintre cele mai rare și, prin urmare, și una dintre cele mai scumpe miere din lume.

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

Sursa: googleimages

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume

 

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume. Valoarea acestui tip de miere a atras atenția francezilor, deoarece în 2007 ambasada franceză din Yemen a înființat un centru de extractie a  mierii  în orașul Hadiboh, unde se procesează aproximativ 500 de kilograme de miere pe an. Prețul său este de aproximativ 110 euro pe kilogram.

 

 

  1. Mierea din Himalaya, Nepal – 100 euro / kg

Mierea din Himalaya este obținută în munții înalți ai acestui lanț muntos, iar pentru a o obține, apicultorii trebuie să se suspende de cordoane mari pentru a ajunge la stupi care sunt amplasați în cele mai îndepărtate locuri ale munților. Din acest  motiv sunt cunoscuți sub numele de vânătorii de miere.

 

sursa imaigne:googleimages

Sursa imagine:googleimages

sursa imagine:googleimages

 

Cele mai scumpe sorturi de mire din lume. Mierea din Himalaya este o miere poliflora, produsa de o albină gigant (apis dorsata) nativă din regiune, capabilă să polenizeze 80% din florile aflate în  zonă. De asemenea, se știe că acest îndulcitor are și efecte halucinogene.

 

 

  1. Mierea de manuka, Noua Zeelandă – 100 euro / kg

Albinele produc această miere datorită nectarului de la arbustul cu același nume, manuka (din genul Leptospermum scoparium), care crește în câmp ca o plantă sălbatică. Grupul etnic maori oceanic a descoperit proprietățile lor acum mii de ani și astăzi este exportată cu un succes remarcabil.

 

 

sursa imagine: googleimages

 

 

Cele mai scumpe sorturi de miere din lume.  Prețul ridicat sau nu al mierii de manuka este dat de factorul UMF (factorul de manuka unic) care indică capacitatea antibacteriană a acestui produs. Toate sorturile de manuka cu UMF sunt garantate să fie pure

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu.

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

 

 

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!