Personalitati marcante. Amos Ives Root

Publicat de Mihai pe

Personalitati marcante. Amos Ives Root

Personalitati marcante Amos Ives Root. Acest articol conține linkuri de afiliere. Pentru mai multe informații click aici

Personalitati marcante Amos Ives Root. Continui seria personalități marcante. Urmărește blogul meu pentru a afla mai multe informații despre pionierii din industria apicolă, cum au ajuns în acest domeniu și cum au contribuit la dezvoltarea acestei ramuri a agriculturi ce se ocupa cu creșterea albinelor. Sper să te inspire poveștile acestor oameni de succes și să-ți ofere motivația necesară pentru a face primii pasi în apicultură.

Personalitati marcante.Amos Ives Root

Amos Ives Root a fost un anteprenor din Ohio, Statele Unite, care a dezvoltat tehnici inovatoare pentru apicultură în ultima jumătate a secolului al nouăsprezecelea. Perioadă în care apicultura a avut un rol important pentru economia multor comunități din SUA. Acesta a fondat propria companie, care își desfășoară activitatea în producția de lumânări și activează până în prezent.

Personalitati marcante. Amos Ives Root
Sursa imagine: googleimages.com

Pentru a înțelege mai bine cu a început totul te inivit să citești în continuare articolul pentru a afla mai multe. Root avea interese largi și curiozitatea sa l-a făcut să fie singurul martor ocular care a publicat articole despre zborurile de avion făcute de către frații Wright în Ohio.

A lucrat pentru prima dată că producător de bijuterii, în apicultură a început să activeze de la vârsta de 20 ani dar practica apicultura doar ca hobby. Printre contribuțiile sale majore în apicultură se numără o metodă de recoltare a mierii fără distrugerea familiei de albine. El a devenit un expert cunoscut la nivel național și internațional și un om de afaceri.

Root și-a fondat compania în 1869 în orașul său natal din Medina, Ohio, pentru a produce stupi și echipamente apicole. În vârful activității sale, compania transporta patru vagoane de marfă cu echipamente apicole pe zi.

Se spune că acesta era un om credincios și avea credințe creștine puternice. Pe baza acestor idei și observații Root a scris o carte denumită „ABC of Bee Culture” . A fost publicată în 1879, acesata a fost reactualizată și astăzi o găsești sub denumirea de „The ABC and XYZ of Bee Culture” .

Cât timp Root a fost la conducerea companiei muncitorii aveau un program bine stabilit, în incinta fabricii fusese instalat un pian, în timpul pauzelor angajaților le era interzis să se duca la taverna din apropriere. În timpul acestor pauze angajații cântau cântece religioase, imnuri.

La sfârșitul anilor 1890 compania lui Root a început să vândă echipamente apicole și s-a pus bazele unui parteneriat de tip join venture cu Dadant and Sons, Inc. Din păcate acest parteneriat nu a avut succes și businessul a înregistrat puține vânzări. În anul 1928 compania a început să fac tranziția de la vânzare echipamentelor apicole la producția și vânzarea de lumânări.

Sursa imagine: googleimages

Producția de echipament apicol a fost redusă și în cele din urmă abandonată. În ziua de astăzi Root Candles este cea mai cunoscută companie din America ce produce cele mai bune lumânări din ceara de albine cu o tradiție de 150+ ani. Compania este deținută de famila Root și este condusa de stră-strănepotul lui Amos Ives Root.

În vizită la fratii Wright

Root era intotdeuna interesat să afle mai multe despre noile tehnologii. Acest a citit într-un ziar despre zborurile și experimentele fraților Wright din Kitty Hawk 1903 și 1904 în Ohio. Fapt ce i-a stârnit interesul și la făcut să combine curiozitatea sa cu privire la mașinile care zboară cu entuziasmul pentru o alta invenție recentă, automobilul.

Personalitati marcante. Amos Ives Root
Sursa imaigine: googleimages.com

Astfel că a condus cu mașina sa, modelul Oldsmobile din 1903, aproape 200 de mile, pe drumuri primitive de la Medina până la orașul natal al fraților Wright, Dayton din Ohio, în speranța de a afla mai multe despre experimentele lor de zbor.

Martor la primul zbor

Pe 20 septembrie 1904, l-a văzut pe Wilbur Wright efectuând primul zbor și a scris un articol despre această realizare pentru jurnalul/ziarul său de la Gleanings, dar a întârziat să publice povestea până în ianuarie anul următor, la cererea fraților Wright.

Personalitati marcante. Amos Ives Root
Sursa imagine:googleimages.com

Aparent acesta a fost martor și alte câteva zboruri. Raportul și observațiile sale pe care le-a scris au fost singurele povestiri ale martorilor oculari publicate despre zborurile de succes ale fraților Wright de la Huffman Prairie, o pășune din afara Dayton, unde frații au dezvoltat primul avion practic.

Root și-a oferit rapoartele către revista Scientific American, dar nu a primit niciun răspuns. Articolul său a sugerat că invenția fraților Wright urma să producă schimbări profunde:

”… acești frați nu au nici măcar idee asupra a ceea ce descoperirea lor le va aduce copiilor oamenilor. Nimeni în ziua de astăzi nu poate da o bănuială a ceea ce se întâmplă, cu atât mai bine decât ar putea conjuga rezultatul final al experimentului lui Columb …” Gleanings în Bee Culture, Jan. 1, 1905

Pe lângă faptul că a fost martor la zborurile fraților Wright și a scris articole în ziare și reviste despre invenția lor, Root a contribuit la educarea copiilor orbi și surzi. Ca răspuns, a primit o scrisoare de patru pagini de la Helen Keller mulțumindu-i pentru bunătatea și sprijinul acordat.

Helen Keller a fost o scriitoare fără auz și nevăzătoare, s-a născut ca un copil sănătos, dar la vârsta 19 luni contractează o boală febrilă în urma căreia rămâne cu dizabilități auditive și vizuale.

Să-ți fie de folos acest articol și să te inspire să-ți urmezi chemarea. Avem nevoie de oameni de succes, să aspirăm a ajunge la fel ca aceștia.

Lasa un comentariu, spune-ți parerea. Dacă găsești folositoare informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti, click aici

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!