„Pe termen lung, caracterul este decisiv pentru destinul unui om.” — Theodore Roosevelt

Ești de acord că blogul/websitul acesta te ajuta în călătoria ta în apicultură ? 

Ești interesat să practici apicultura ? 

Dacă vrei să practici apicultura, când crezi că ar fi cel mai bun moment să începi ? 

Despre mine 

     Primul articol pe care îl scriu în 2020. Vreau să vă urez un an mai bun, de succes, plin de realizări,  multă sănătate, producții mari de miere pentru cititorii ce sunt și apicultori. Acest articol este diferit față de ce am publicat până acum. Cred că a sosit timpul să ne cunaostem mai bine și vreau să vă spun câte ceva despre mine, povestea mea și a acestui blog/website. 

   Numele meu este Mihai, am 28 de ani. Sunt din Videle,  Teleorman. Am făcut liceul la mine în oraș, după aceea am urmat cursurile Facultății de management turistic și comercial din cadrul Universitați Creștine Dimitrie Cantemir, București. După absolvirea facultăți am decis să mă implic în mai multe activități. De atunci și până acum am avut mai multe locuri de muncă. În prezent lucrez în vânzări. Sunt pasionat de fotografie, fitness/strenght training și apicultură. 

      Povestea acestui blog a început în anul 2015 când am hotărât să pun informații de calitate pe internet prin intermediul blogului. Am vrut să ofer accesul la informație oamenilor care consumă  produse apicole și celor care sunt la început de drum în acest domeniu. Un alt motiv a fost și  dorința de a avea mai mulți clienți.

    În apicultură am început să mă implic la vârsta de zece ani. Stând pe lângă tatăl meu și ajutându-l cu lucrările în stupină. De când mă stiu albinele au fost în preajma mea. Albinele le avem de pe vremea bunicului tatălui meu. De patru generații.

Misiunea mea 

    Îmi doresc să duc mai departe această tradiție și să educ publicul prin conținutul acestui blog, acesta a fost și motivul pentru care am început să scriu și pot spune că asta este misiunea mea. Vreau să ajut noi apicultori să reușească și să transmit întregi lumi beneficiile pe care le oferă practicarea apiculturi și consumarea produselor stupului

 In lumea albinelor

Fundația cunoștințelor mele

     Cunoștințele mele în apicultură au o bază solidă am participat de multe ori la extracția mierii, transportul stupilor în pastoral, hrănirea și pregătirea stupilor primăvara  și la alte lucrări în prisacă. În plus de asta am avut la dispoziție cărți din domeniul apicol pe care le-am citit și le deschid de fiecare dată când am o întrebare. Având toate acestea la dispoziție m-am gândit că situția altor oameni este total diferită. Acest blog este modul meu de a servi lumea/de a oferii ceva lumii. 

„Pe termen lung, caracterul este decisiv pentru destinul unui om.”

      Pot spune că cititul reprezintă un alt interes al meu. Citesc cărți din diverse domenii și anume: business, dezvoltare personală, spiritualitate, ezoterism, apicultură, fitness și științe umaniste. Pe lângă toate acestea recent, m-am înscris la cursuri pentru apicultură și în curând voi obține o certificare în acest domeniu.

 

Pe termen lung, caracterul este decisiv pentru destinul unui om

    În prezent dețin o mică stupină ce numără patru familii de albine. Eu personal mă ocup de aceste albine și în viitor mi-am propus să dezvolt o ferma apicolă ceva mai mare. 

Gazduieste un stup

     Tatăl meu are o experiență apicolă vastă se ocupa cu apicultura  de 30+ ani. El este tipul de profesor conservator. Nu stă să explice de fiecare dată ce face dar îți arată cum se face și asta e partea bună pentru că practica te ajuta să înveți mult mai repede o meserie. Tot ce stiu despre albine am învățat de la tatăl meu. Pentru a mă cunoaște pe mine trebuie să-l cunoști pe el. 

„Pe termen lung, caracterul este decisiv pentru destinul unui om.” — Theodore Roosevelt

    Zona în care locuiesc oferă o bază meliferă variata. Este ceva mai aproape de câmp și  primvara, vara sunt plantații de floarea-soarelui, rapiță, muștar, coriandru, multă vegetație sălbatică( sulfină, albăstrele), în apropiere avem și salcâm. Spre exemplu la rapița albinele nu necesită transport în pastoral pentru că plantațiile sunt aproape de stupină. 

    În contrast cu toate acestea practic și un sport și pot spune că reprezintă un alt interes al meu. Când eram mic îmi placea să vizionez la televizor atunci când se transmitea olimpiadele de gimnastică. Eram fascinat de cum arătau acei sportivi și de forța lor. Mai tărziu am hotărât ca antrenamentul să fie parte din rutina mea  și să îmi fac un obicei/un stil de viață din asta.

    Am practicat la nivel amator powerlifting. Progresul meu a fost bun și prin antrenament am ajuns să ridic 90 kg împins la piept, 136 kg genuflexiuni și 147 kg îndreptări. În prezent am un antrenament focusat mai mult pe hipertrofie musculară și experimentez cu exerciții ce implică greutatea corpului dar  și greutăți. Din păcate timpul nu mi-a mai permis să mă antrenez așa cum făceam atunci.

„Pe termen lung, caracterul este decisiv pentru destinul unui om.”

Apicultura și sportul sunt singurele căi de a vindeca lumea

    Vreau să revin asupra stupinei și să vă spun cum a început. Povestea stupinei noastre începe pe vremea străbunicului meu. Acesta s-a ocupat cu tâmplăria și a servit pe cineva care avea albine, în schimb a fost răsplătit cu câteva familii de albine și așa a început totul. De atunci albinele fac parte din familia noastră și le mulțumim pentru tot ce ne oferă.  

  Pentru mine apicultura nu reprezintă doar un hobby este o vocație și îmi place cea ce fac. Îmi place să scriu despre asta și practic cea ce scriu. În contrast cu asta îmi place sportul, powerlifting, antrenamentul de fitness/culturism. Întotdeauna am fost inspirat de asta și am avut foarte multe de învățat.

  Prin asta și prin practicarea apiculturii am reușit să-mi dezvolt carcaterul, virtuțile care stau la baza acestuia cum ar fi perseverența, curajul, acceptarea, reverența, iertarea și asertivitatea. Aceste virtuți pot fi clădite în timp prin implicarea în aceste activități. Mulți tineri astăzi nu stiu de unde să înceapă sunt precum ”lutul” și apicultura poate juca un rol important în modelarea unei persoane.

  Apicultura și sportul au puterea de a ne descătușa de viața cotidiană de a ne scăpa de stres și ne pot deschide ochii către noi orizonturi. Astfel putem obține un nivel mai ridicat al conștiinței.  Cea ce ar putea fi o soluție pentru a ”vindeca” lumea noastră și pentru a trăi în armonie cu natura. Ambele au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră fizică și mintală. 

Provocări 

   Nu a fost deloc ușor pentru mine să scriu pe acest blog, să-mi continui progresul, antrenamentele, prisaca și să am în paralel cu toate acestea un loc de muncă. Toate acestea au implicat și provocări cu care a trebuit să mă confrunt. Nu e ușor dar consider că asta te formează,  ești modelat de dificultățile pe care trebuie să le depășești. 

    Anul acesta mi-am propus să dezvolt și mai mult acest website prin publicarea de  conținut premium. Asta este promisiunea mea pentru voi. Vă invit să explorați acest blog, sunt sigur că veți găși răspunsuri la întrebările voastre.

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

  

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: