Lucrari in stupina luna august

Publicat de Mihai pe

Lucrari in stupina luna august

Lucrari in stupina luna august. Acest articol conține linkuri de afiliere. Pentru mai multe informații click aici

   Luna august se caracterizează prin zile călduroase cu precipitații reduse. În această lună condițiile de climă cât și cele de cules sunt din ce în ce mai puțin favorabile familiilor de albine. În zonele de câmpie sursele de cules se reduc considerabil.

    De aceea este foarte importat pentru apicultor să-și organizeze un lot apicol cu plante ce asigură culesuri târzii coloniilor de albine. Îmbunătățirea bazei melifere este importantă și asigură culesurii târzii familiior de albine în condițiile în care nu mai sunt alte plante ce oferă nectar și apicultorul nu poate trasporta familiile de albine în alte zone.

    În luna august singurele zone de la noi care mai pot oferi cules rămân zonele de deal și cele din Delta Dunării. Acestea dispun de vegetație și plante ce oferă nectar și polen coloniilor de albine. Plante cum ar fi trifoiul alb  în zona deluroasă, menta și sparceta   în Delta Dunării , acesea fiind întâlnite mai mult în zonele inundabile.

  Tot în luna august după culesul de la floarea-soarelui are loc o depopulare a coloniilor. Albinele care au participat la culesurile din vară continuă să moară și puterea familiilor se reduce. De aceea este important ca apicultorul dupa ce a extras mierea să caute altă zonă ce oferă cules de întreținere albinelor ori să facă hrănirii stimulente și de completare a rezervelor de hrană.  


Lucrari în stupina în luna august

-organizarea cuiburilor, îndepărtarea fagurilor fără miere, descapacirea  fagurilor cu miere puțină și plasarea lor în cuib după diafragmă, completarea cu faguri cu miere ori hrănirea cu sirop pentru rezervele de iearna.

schimbarea reginelor necorespunzătoare, înlocuirea lor cu regine tinere

hrăniri stimulente pentru a intensifica creșterea de puiet

-micșorarea urdinișurilor pentru a evita furtișagul

-examinarea familiilor de albine și aplicarea tratamentelor specifice pentru cobaterea varoozei, locei europene și puietului văros

-fagurii goi fără miere sunt depozitați în dulapuri sau corpuri de stupi și caturi pentru afumarea lor cu sulf impregnat în batoate pentru a combate moila cerii

-recodiționarea stupilor care urmează să adăpostească coloniile de albine în perioada de iarnă




    În concluzie luna august reprezintă luna în care stuparii încep pregătirile pentru următorul sezon.  În anumite zone se mai pot obține ceva culesuri de producție dat fiind faptul că majoritarea plantelor melifere au trecut de perioada de înflorire.  

   Sper să te ajute informațiile din acest articol. Lasă un comentariu și spune-mi ce crezi. Îți voi răspunde cât de repede pot. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc !

 

 

 Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:  

 

 


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!