Sapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi inainte de a practica apicultura.  Acest  articol conține linkuri de afiliere. Pentru mai multe informații click aici

   Sapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi inainte de a practica apicultura.  Ţi-ai dorit intotdeauna să fii apicultor dar nu ai ştiut de unde să începi? În acest articol îți voi prezenta șapte pasi pe care trebuie sa îi urmezi înainte de a practica apicultura, elemente de bază,  pe care un începător în apicultură trebuie să le cunoască pentru a reuşi.

     Sper că acest articol  îți oferă informaţia necesară pentru a afla dacă apicultura este hobby-ul perfect pentru tine sau poate mai mult decat un hobby. Majoritatea apicultorilor încep cu câteva colonii pentru a studia comportamentul albinelor, a se obişnui cu albinele şi pentru a învaţă uşor lucrările într-o prisacă. 

     Înainte de a începe să practici apicultura trebuie să ai în vedere câteva aspecte: îngrijirea albinelor necesită inspecţii săptămânale, chiar dacă ai câteva familii de albine, în lunile de vară apicultorul trebuie să inspecteze familiile de albine pentru a ţine sub control roirea, pentru a se asigura că mătcile sunt prolifice şi depun ouă şi pentru a ţine sub control bolile şi populaţia de varroa

Sapte pasi pe care trebuie sa ii urmezi inainte de a practica apicultura

1. Află totul despre albine
 

   Sunt multe cărţi despre apicultură pe care poţi să le citeşti. Învăţând totul despre apicultură şi cum să îngrijeşti albinele te va ajuta să păşeşti cu dreptul în apicultură. Citeşte cât de mult poţi. Cand  vor sosi albinele  vei fi pregătit şi vei şti ce ai de făcut.  


2. Învaţă cu produc albinele mierea
  

  Înainte de a face comandă pentru suplimente fă un pas înapoi şi informeazate cum funcţionează un stup şi ce fac albinele. În natură albinele îşi fac cuiburi, zboară din floare în floare pentru a colecta polen şi nectar, apoi aduc nectarul în stup şi în fagure unde încet încet este transformat în miere.


3. Intră în legătură cu apicultorii locali şi organizaţiile apicole locale
   

   În apicultură unele detalii pot fi specifice zonei în care locuieşti. Veţi avea cel mai mare succces dacă aveţi resurse locale cum ar fi: un apicultor cu experienţă care va veni să verifice stupul şi te poate ajuta să găseşti regina. Cauta  o asociaţie locală de apicultori. Mergi la întruniri. Unele asociaţii oferă mentori care îţi pot oferi ajutor în primul sezon apicol.


4. Învaţă cu să îţi instalezi primul stup
 

  Pentru a avea albine ai nevoie de un stup în care colonia se poate dezvolta. În natură albine îşi consruiesc propiul stup, se instalează în scorburile copacilor, oriunde găsesc un adăpost. Ca apicultor le vei oferii un stup făcut de om, stup gândit pentru a menţine colonia şi pentru a extrage cu uşurinţă mierea. Sunt câteva modele de stupi din care poţi alege : Langstroth, Dadant și stupi orizontali.5. Învaţă despre lucrările ce trebuiesc făcute într-o stupină
 

  Ce înseamnă să ai grijă de albinele tale? Se poate asemăna cu grădinăritul şi lucrările în apicultură sunt divizate în funcţie de sezon. În primăvară este momentul potrivit pentru a crea primul roi, prima colonie, pentru că familia de albine cu care ai început are timp să construiască, matca depune ouă, numărul albinelor în stup creşte şi încep să depoziteze miere până la sosirea ierni. 6. Cumpără unelte apicole 
   

   Învaţă despre  uneltele ce  îţi for fi  necesare acum pe moment. Poţi începe cu puţin nu ai nevoie decât de combinezon, afumător , o dalta apicola şi o perie apicolă. Pe parcurs poţi să îţi comanzi stupi şi alte uelte de care vei avea nevoie.


 
7. Cumpără primele roiuri
   

    Odată ce ai făcut rost de echipamente şi ai acumultat cunoştinţe despre apicultură ramura ce se ocupă cu creşterea albinelor, poţi să faci prima comnada de roi. Vei da o comandă de roi la pachet ce include o matcă tânără şi albinele lucrătoare sau poţi face comandă de o familie nucleu ce include  câteva rame cu albine şi matca, în aceste rame matca a depus deja oua și puietul este capacit. Asta îţi oferă un start şi poţi începe. Dar dacă vrei să acumulezi şi mai multe cunoştinţe îţi recomand să începi cu roiul la pachet. 

   Sper să te ajute informaţiile din acest articol. Lasă un comentariu şi spune-mi ce crezi. Îţi voi răspunde cât de repede pot.

      Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:  

Recomadare cărţi apicultură

Albinăritul pentru începători

Albinăritul pastoral 

Bolile albinelor

Manual de creştere a albinelor

Creşterea albinelor în stupi orizontali

100 de plante pe placul albinelor

WordPress

Creaza-ti propiul site cu wordpress

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: