Cum si de unde poti cumpara ceara de albine

Publicat de Mihai pe

Cum si de unde poti cumpara ceara de albine

      Cum si de unde poti cumpara ceara de albine. Vrei să cumperi ceară de albine? Iată ce îți recomand…

    Grație internetului este mai ușor ca niciodată să cumperi ceră de albine. Cu ajutorul a câtorva clicuri poți avea livrată ceară de albine în câteva zile direct la ușa ta. Dar mai întâi de asta trebuie să te hotărăști ce tip de ceară îți trebuie.

      Te-ai hotărât?

      Iată câteva recomandări:

-Blocuri din ceară de albine ( modalitatea cea mai ieftină de a cumpăra cantități mari)
-Tablete din ceară de albine ( sunt foarte ușor de folosit)
-Foi, faguri cu manoperă ( sunt ideali pentru a face rapid lumânări)

Ești nou și nu ai mai cumpărat ceară de albine? Iată câteva detalii pe care ar trebui să le cunoști înainte de a cumpăra:

      Ce ar trebui să știi despre ceara de albine colorată

      Cera de albine poate avea culoare galben-aurie sau albă ca zăpada. Motivul fiind… Ceara este secretată de albinele lucrătoare prin glandele de pe abdomenul lor. Atunci când este produsă pentru prima dată, fulgi de ceară au culoarea alb, un alb translucent. Aceasta este adevărata culoare naturală pe 1care o are ceara de albine. Dar aceasta nu rămâne așa pentru mult timp .

     După ce este clădită și se formează fagurele aceasta începe să capete o culoare gălbuie datorită propolisului și polenului. Fagurii vechi devin din ce în ce mai negri asta datorită și faptului că în ei a fost crescut puietul. Un fagure vechi se cunoaște după culoare. Prin topirea fagurilor vechi se va obține ceară de culoare închisă chiar și după ce s-au elimnat toate impuritățile. Dar acest sort de ceară este rareori vândută de comercianți.

    Ceara de calitate provine de la faguri noi și capaceala pe care o tăiem atunci când extragem mierea. Capaceala poate fi de un alb imaculat dacă fagurele este scos din stup la scurt timp după ce albinele au capacit mierea.

Cum si de unde poti cumpara ceara de albine

Fagure căpăcit

    Chiar dacă toată ceara ar proveni din capaceala și fagurii noi tot ar avea o ușoară tentă gălbuie. Ceara de albine pură, netratată NU va fi niciodată albă. Dacă vezi blocuri de ceară albe atunci sigur ceara a fost tratată, probabil chimic cu substanțe precum clorul sau filtrată sub presiune mare. E în regulă să folosești un astfel de produs dacă se potrivește scopurilor tale. Dar acesta va fi lipsit de aroma dulce și delicată pe care o are ceara de albine naturală.

     Cumpără ceară de albine de la apicultori

   Ceara de albine este adesea vândută sub formă de blocuri, tablete sau faguri cu manoperă. Dacă vrei să cumperi blocuri din ceară de albine atunci încearcă să cauți un apicultor local de la care să poți cumpăra sau o asociație apicolă. Nu foarte mulți apicultori produc ceară sub formă de tablete sau faguri (fâsii de ceară). Cel mai adesea vei găsi ceară sub formă de blocuri mici.

    Ce poți să faci cu ceara de albine?

    Ceara de albine poate fi folosită pentru a face: lumânări, balsam de buze și săpun cu ceară de albine. Toate aceastea pot fi făcute acasă fără a avea nevoie de foarte multe ingrediente și mașini.

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc !

 

 

 Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

 


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

1 comentariu

T?nase Silvia · 30 ianuarie 2019 la 11:23

Caut ceara de albine pt lumân?ri aprox 20 kg pîn? în 18lei kg.nu ma intereseaza culoarea..

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!