Generarea unui venit in plus. Bani din apicultura

Publicat de Mihai pe

Generarea unui venit in plus Bani din apicultura

    Generarea unui venit in plus Bani din apicultura. A fi apicultor înseamnă în primul rând să iubești natura și albinele. Ai grijă de albine și ele te vor răsplăti pentru asta. Mulți se gândesc la faptul că au dat lovitura dacă se vor apuca de apicultură se vor îmbogății peste noapte. Aici ideea nu e de a te îmbogății pentru că dacă ai mulți bani nu înseamnă că ești bogat. Banii, se duc.

    Generarea unui venit în plus, bani din apicultura, din creșterea albinelor poate fi o alegere bună dacă îți place. Pe lângă faptul că îți da posibilitatea să te bucuri de beneficiile de a avea propria aprovizionare cu miere, există o serie de cai prin care poți face bani ca apicultor.

Iată câteva metode prin care poți obține un venit în plus din practicarea apiculturi:

 -Dacă ai făcut câțiva roi, familii care au depășit acest stadiu. Poți închiria stupii pentru polenizare pe plan local oricui are plantații de pomi fructiferi, sere sau alte culturi. Prețul îl poți stabili de comun acord cu fermierul. Acesta se încadrează undeva între 100-170 ron/familia de albine, pentru câteva săptămâni. Plata se va face după semnarea contractului cu fermierul. Contractul poate fi descărcat de aici.

– Vânzarea surplusului de miere de la tine de acasă sau prin intermediul unui magazin local. Poți să obții un preț mai mare față de mierea vândută în supermarketurile din apropriere pentru că este miere produsă local. Consumul de miere produsă local poate ajuta la diminuarea efectelor negative a alergiilor datorită particulelor de polen provenite din florile aflate în apropiere.

 – Surplusul de ceară poate fi folosit pentru a face lumânari. Punele într-un ambalaj atractiv și leagă ambalajul cu o panglică. Acestea pot fi vândute prietenilor, vecinilor sau prin intermediul unui magazin local.

 -Poți să topești ceară și să faci bucăți mici din ceară pură de albine. Unor oameni le place cum miroase ceara de albine. Ceara de albine este folosită și pe post de lubrifiant pentru sinele sertarelor de birou. Se pot cumpăra matrițe pe care le poți folosi pentru a face un anumit număr de figurine din ceară. Ceara de albine mai este folosită și în industria muzicală, viorile sunt date cu ceară de albine pentru a proteja lemnul.

 -Colectarea de polen. Acesta poate fi pus în borcan și vândut că produs natural. Echipamentul necesar pentru colectarea de polen se găsește la toate companiile care se ocupă cu vânzarea de echipamente apicole.

 -O altă oportunitate de care poți profita este prinderea roiurilor de albine. Anunță poliția locală din orșul tău și orașele adiacente că pot da numărul tău de telefon ori de câte ori ei primesc un apel de la un cetățean local, cu privire la un roi dintr-un copac sau tufiș aflat pe proprietatea lor.

Prinde un roi sănătos pe care să îl duci acasă pentru a începe un nou stup de albine relativ liber de cost. Pachetele de albine utilizate pentru a începe noi familii de albine pot fi vândute la un preț de aproximativ 270 ron pentru o cutie cu un 1 kg de albina ( 3-4 rame).

-Îndepărtarea albinelor din locuri precum podurile caselor, pereți caselor, copaci aflați pe proprietatea cuiva. Poate aduce un venit suplimentar apicultorului.

-Creșterea mătcilor poate fi folosită pentru propria stupina dar și pentru vânzarea de mătci. Personal nu cred în creșterea mătcilor de calitate ( inseminarea artificial?). Aceasta duce la formarea unui anumit tip de albina cu anumite calități, chiar dacă matca este de calitate aceasta nu va trăi foarte mult și după 2-3 ani va trebui schimbată. Mai bine să lăsăm natura sa își urmeze cursul.

  Bani din apicultura.  Tot ce contează este să pornești cu pași mici și să faci un produs de calitate. Între timp vei avea posibilitatea de a învăța cum sa-ți conduci corect mica afacere. Uită de bani. Exersarea creativități și a aptitudinilor de marketing poate fi o activitate distractivă.

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc !

 

 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

 

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!