Semnificatia simbolica a albinei

Publicat de Mihai pe

Semnificatia simbolica a albinei

  Semnificatia simbolica a albinei. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

 

 

 

    Semnificatia simbolica a albinei. Simbolul albinei este prezent în istoria, cultura și legendele multor popoare. Oameni pot învăța multe despre semnificația simbolică a albinei prin observarea comportamentului, obiceiurilor sociale, comunității și mediului în care acestea trăiesc. Astfel putem observa că albinele sunt insecte sociabile care lucrează în echipa în cadrul unei comunități bazate pe o ierarhie complexă. Acest articol va fi despre semnificația simbolică a  albinelor si a comportamentului lor, semnificație pe care o putem folosi ca model pentru viețile noastre și din care putem învața.

   Casa familiei de albine este alcătuită din mici celule hexagonale. Acestea sunt alcătuite din ceară, și structura ca întreg se numește fagure. În celule hexagonale ale unui fagure este depozitată mierea, și reprezintă locul ideal pentru a crește puietul.

 

        Semnificația simbolică a celulei hexagonale

    Hexagonul are șase laturi, numărul șase este un număr sacru pentru zeita Venus și simbolizează dragostea, comunicarea, echilibrarea și uniunea. Așadar indiferent de casă (stup) albina este un simbol pentru creștera sănătoasă a copiilor, dragostea din famile, armonia și comunicarea deschisă între membri familiei. Vizita unei albine poate reprezintă un mesaj pe aceste teme de familie, o încurajare pentru a avea o comunicare sănătoasa în familie. Albinele ne aduc aminte că noi trebuie să ne îngrijim familia și să oferim suport comunității.

 

Semnificatia simbolica a albinei. Matca sau regina

       Albina continua sa fie  un simbol pentru o famile unită atunci cand invățăm despre matcă. Albinele lucrătoare aleg matca și au grijă de ea până se maturizează. Toți membri familie de albine lucreză împreună pentru a avea grijă de matcă și în schimb aceasta asigură o noua viață și cotinuitatea coloniei. Acest aspect este are o semnificate simbolică pentru familile care lucrează împreună pentru beneficiul grupului. Simbolizeaza si lucrul in echipa.

     

 Mierea

    Din punct de vedere simbolic mierea reprezintă bogăția, senzualitatea și răsplata. Albinele ingerează nectarul florilor și îl combină cu anumite enzime în gușă apoi îl regurgitează în fagure sub formă de miere. Acest aliment a fost folosit de nenumărate ori de-a lungul istoriei ca îndulcitor, agent anti-bacterian și la procedeul de îmbălsămare al mumiilor egiptene. În multe mituri și legende mierea este asociată cu aurul.

     
 Cuvinte cheie pentru simbolul și semnificația albinei

Dragoste
Viață
Ordine
Creștere
Înțelepciune
Frumusețe
Familie
Încântare
Mister
Dulceață
Provizii
Îngrijire
Comunitate
Organizație
Productivitate
Comunicare

Semnificatia simbolica a albinei

        Deci simbolul albinei are de aface în primul rând cu viața. În afară de metoda unică prin care albinele asigura conituitatea coloniilor acestea oferă viață….plantelor. Așadar albinele zboară din floarea în floare pentru a aduna polen. Polenul se agață de picioarele lor și atunci când albina vizitează altă floare o parte din polenul de pe tibie cade pe floare și astfel planta este polenizată,în acest fel asigurându-se supraviețuirea acesteia.

Albina în istorie, cultură și legende

       În Egipt albina era un simbol pentru regalitate și putere. Aceasta provine dintr-o legendă conform căreia albina a fost creată din lacrima lui Ra, zeul soarelui în Egiptul antic.

         În simbolistica din China ilustrația acului unei albine aspupra unei flori simbolizează căsătoria și dragostea. Cuvântul pentru albina în chineză este fu. În iconografia chineză albina semnifică fericire, noroc, pace și prosperitate.

Zeități asociate cu albinele

Cybele

Zeița mama din Grecia antică este asociată cu albina și reprezintă fertilitate.

Diana

Zeița naturii din Roma antică, asocierea acesteia cu  albina reprezintă continuitatea vieții(polenizarea) și frumusețea.

Demeter

Zeița pământului în Grecia antică este reprezentată de  albină,  semnifică vremea recoltei și proviziile.

Krishna

Zeul hindus, atunci când albina este înfățișată cu lotusul, reprezintă reîncarnarea.

Shiva

Zeul hindus, când este înfățișat cu albina pe frunte semnifică noroc, pace și transformare.

Ra

Zeul soarelui în Egiptul antic, este asociat dese ori cu  albina, reprezină creativitate și înțelepciune.

 

 

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

1 comentariu

Nastea · 28 februarie 2018 la 17:29

Super!!!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!