Stimularea albinelor primavara

Publicat de Mihai pe

Stimularea albinelor primavara

Stimularea albinelor primavara. Acest articol conține linkuri de afiliere. Vom primi un mic comision daca alegi sa cumperi ceva prin linkul furnizat. Acest blog accepta sponsorizari si alte forme de compensatie. Pentru mai multe informații click aici. Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi.

Stimularea albinelor primavara. Atunci când într-o familie de albine exista o cantitate minima de 5-7kg miere si sunt conditii pentru un cules de întretinere, apar factorii ce contribuie la crearea unui mediu prielnic pentru intensificarea cresterii de puiet.

Familiile de albine se dezvolta rapid atunci când albinele culegatoare încep sa aduca zilnic în cuib, nectar si mai ales polen.  Stimularea albinelor primavara face ca matcile sa înceapa ouatul mai repede si asa are loc intensificarea cresterii puietului.

        Ce specii de arbori ofera un cules timpuriu?

 În aceasta privinta primul loc îl ocupa padurile de salcii. Salcia ofera un cules timpuriu de nectar si polen pe o perioada lunga de timp. Padurile de foioase, în special cele de stejar, ofera flora necesara pentru un cules timpuriu prin plantele ierboase. Acestea înfloresc înaintea aparitie frunzisului copacilor.

Daca timpul nu permite ori nu exista în localitate plante care sa ofere cules, este necesar sa se creeze un cules artificial prin descapacirea unor rame cu miere. La 3-4 zile se descapaceste câte putin din suprafata unui fagure cu miere si se pune dupa diafragma dupa care se repeta procedeul.

Mierea este transportata în cuib din fagurii descapaciti dupa diafragma si astfel sunt create conditii asemanatoare unui cules natural. Matca este hranita mai bine de albine si îsi intensifica ouatul.

Pentru cresterea puietului un stimulent bun este polenul. Chiar daca polenul exista în stup sub forma de pastura, ori albinele îl culeg de la plante, acesta este consumat cu economie. În acest caz pot fi folosite turte de polen, pastura si înlocuitori de polen.

 Un înlocuitor bun de polen este drojdia proaspata de bere. În 3½ pahare de zahar tos dizolvat cu doua pahare de apa fiarta se adauga 50g de drojdie, dizolvata în putina apa calda.

Siropul cu drojdie se pune la foc pâna începe sa fiarba si se administreaza zilnic în portii de 200g fiecarei familii de albine . Zaharul poate fi înlocuit cu miere: la 800 g de miere se adauga un pahar cu apa si 50 g de drojdie.

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu.

Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!