Albinele si mediul înconjurator. De ce avem nevoie de albine?

Publicat de Mihai pe

Albinele si mediul înconjurator. De ce avem nevoie de albine?

     Albinele si mediul înconjurator. Fructele și legumele prezente în alimentația omului depind în mare parte de albinele melifere. De multe ori această contribuție esenăială adusă de micile insecte este neînțeleasă și comunicată greșit. Mulți oameni nu știu să facă difereanta dintre o albină și o viespe și au impresia că prezența albinelor reprezintă o pacoste. Aproximativ 70% din speciile de plante cultivate depind de polenizarea făcută de albine.

Albinele si mediul înconjurator

       Există o simbioză între florile plantelor și insectele polenizatoare, o simbioză care a luat naștere cu mult timp în urmă o data cu apariția primelor plante cu flori. Plantele melifere oferă hrana de zi cu zi, iar albina transportă polenul în celelalte flori și astfel are loc formarea semințelor de calitate. Fără polenizarea încrucișata marile culturi agricole nu ar fi posibile.

      Sănătatea familiilor de albine depinde în mare măsură de mediul în care trăiesc, factorii climatici și floră. În prezent asistăm la o modificare a florei și, mai ales la sărăcirea acesteia. Monoculturile, ierbicidele și defrișările au un impact major asupra vieții albinelor.

    Albinele au nevoie de o multime  de plante din care să-și procure toate elementele nutritive, în prezent agricultura asigură teritoriul de căutare al hranei. Marginile de câmp, de drum și anumite parcele pot fi semănate cu plante care atrag insectele și care pot fi de folos în cazul zonelor cu probleme de eroziune.

 

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai like si să lași un comentariu. Găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer? Mă poți răsplăti pentru asta click aici . Multumesc ! 🙂

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

 

 

 

 

Aboneaza-te

* indicates required

()(###) ###-####
Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices.

Intuit Mailchimp


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!