În acest articol îți voi prezenta cum sa identifici ceara de albine falsa. Ceara de albine este un produs usor de falsificat. Pentru falsificare cele mai utilizate  sunt  produsele petrolifere (parafină si cerezină) si ceara de tip vegetal.

    Pentru sti cum sa identifici ceara de albine falsa trebuie sa citesti acest articol 🙂 si doi sa foloseste aceste metode simple dar eficiente:

Ceara amestecata cu parafina

      Atunci cand acest tip de ceara este framantata intre degete, devine moale. Este lucioasa si nu se lipeste de cutit atunci cand vrei sa tai un calup. Are miros de petrol.

Ceara amestecata cu cerezina

     Devine sfaramicioasa prin framantare si se deschide la culoare. Nu este lipicioasa, nu se intinde si miroase a petrol. Spartura e neteda si cristalina.

Ceara amestecata cu rasina

      Spre deosebire de celelalte tipuri de ceara aceasta devine lipicioasa prin framantare si prin intindere se trage in fire. Daca este amestecata cu mari cantitati de rasina devine casanta. Spartura e neteda si miroase a rasina.

Ceara amestecata cu seu

     Nu  are luciul caracteristic cerii naturale si devine moale si unsuroasa cand este framantata. Se lipeste la taiere.

     Acestea sunt modalitatile prin care poti identifica ceara de albine falsa.  Lasa un comentari si spune-ti parerea. Sa dezbatem acest subiect.

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: