Dresajul albinelor

Publicat de Mihai pe

Dresajul albinelor

  În acest articol iti voi prezenta cum sa ”dresezi albinele”. Da, ”dresajul albinelor” poate fi facut. :))  Familiile de albine vor fi hranite cu sirop de zahar  aromatizat cu flori din cultura pe care dorim s-o  polenizeze.  Prin acest procedeu albinele se vor mobiliza si vor cerceta florile lanurilor respective. Albinele vor cauta nectarul cu acelasi miros ca si siropul administrat dimineata in hranitor.

    Dresajul albinelor

     Siropul de zahar aromatizat se prepara astfel:   fierbe o anumita canitate de apa  pana clocoteste,  apoi  adauga aceeasi cantitate de zahar ( dupa greutate),  amesteca bine pana se dizolva tot zaharul. Se lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura de 20-30° celsius dupa care vor fi adaugate corole de la flori, in proportie de 1/4 din cantitatea siropului, fara partile verzi.

     Se acopera vasul timp de 5-6 ore dupa care se strecoara siropul.  Operatiunea de hranire trebuie facuta  dis-de-dimineata. Fiecarei familii de albine i se  adminstreza in hranitor cate 100-150 g de sirop.

       In prima zi se va administra o cantitate mai mare de sirop. Hranirea cu sirop aromatizat se  face zilnic, in toata perioada de inflorire a culturii pe care dorim s-o polenizeze. Siropul se pregateste intr-un vas curat.

    Aceasta metoda da cele mai bune rezultate atunci cand familiile au multe albine tinere. Cu  10 zile inainte de inflorirea lanului respectiv  se formeze roiuri cu multe  albine tinere care nu au iesit la cules.

    Prin dresaj,  numarul albinelor care cerceteaza o anumita cultura de plante va fi mult mai mare. Lasa un comentariu, sa dezbate pe aceasta tema. 

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!