În acest articol iti voi prezenta cum sa ”dresezi albinele”. Da, ”dresajul albinelor” poate fi facut. :))  Familiile de albine vor fi hranite cu sirop de zahar  aromatizat cu flori din cultura pe care dorim s-o  polenizeze.  Prin acest procedeu albinele sunt stimulate sa cerceteze florile lanurilor respective. Albinele vor cauta nectarul cu acelasi miros ca si siropul administrat dimineata in hranitor.

     Siropul de zahar aromatizat se prepara astfel:   fierbe o anumita canitate de apa  pana clocoteste,  apoi  adauga aceeasi cantitate de zahar ( dupa greutate),  amesteca bine pana se dizolva tot zaharul. Se lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura de 20-30° celsius dupa care vor fi adaugate corole de la flori, in proportie de 1/4 din cantitatea siropului, fara partile verzi.

     Se acopera vasul timp de 5-6 ore dupa care se strecoara siropul.  Operatiunea de hranire trebuie facuta  dis-de-dimineata. Fiecarei familii de albine i se  adminstreza in hranitor cate 100-150 g de sirop.

       In prima zi se va administra o cantitate mai mare de sirop. Hranirea cu sirop aromatizat se  face zilnic, in toata perioada de inflorire a culturii pe care dorim s-o polenizeze. Siropul se pregateste intr-un vas curat.

    Aceasta metoda da cele mai bune rezultate atunci cand familiile au multe albine tinere. Cu  10 zile inainte de inflorirea lanului respectiv sa se formeze roiuri cu multe  albine tinere care nu au iesit la cules.

    Prin dresaj,  numarul albinelor care cerceteaza o anumita cultura de plante va fi mult mai mare. Lasa un comentariu, sa dezbatem pe aceasta tema. 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ţi-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

 

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: