Asezarea fagurilor cu provizii in stup, pregatirea pentru iarna.

Publicat de Mihai pe

Asezarea fagurilor cu provizii in stup, pregatirea familiilor de albine pentru iarna.

Asezarea fagurilor cu provizii in stup, pregatirea pentru iarna. Acest articol contine linkuri de afiliere.Pentru mai multe informatii click aici . Unele linkuri  nu sunt de afiliere și duc către articole mai vechi. 

Asezarea fagurilor cu provizii în stup

       O buna iernare  a familiilor de albine este asigurata in mare parte de proviiziile cu miere si pastura. Pentru a creste puiet in primavara si a trece cu bine peste anotimpul rece o familie de albine are nevoie de 18-20 kg de miere. Mare parte din aceasta miere (14-16 kg) trebuie sa fie pe fagurii ocupati de albine in timpul iernii. Randuirea corecta a faguriilor cu provizii de face in felul urmator: in centrul cuibului vor fi asezati fagurii ce au cel putin 2kg de miere, iar la marginile cuibului se aseaza doi faguri cu miere.

Asezarea fagurilor cu provizii în stup.  Pregatirea familiilor de albine pentru iarna

      Daca sunt putine provizii pentru iarna(8-10kg) randuirea se face in felul urmator: in mijloc se aseaza fagurii ce contin cele mai multe provizii, pe margini cei cu provizii mai putine.

      In cazul familiilor de albine care ierneza intr-un singur stup, in stupii orizontali, fagurii cu mai multa miere sunt asezati de o parte si de alta  a diafragmei ce separa cele doua familii, apoi catre margini sunt asezati in ordine descrscatoare cei cu provizii putine, dar care au cel putin 2 kg  de miere.

     Mierea din faguri trebuie sa fie capacita. Mierea necapacita absoarbe vaporii de apa din cuib, se subtiaza si curge din faguri. Mierea necapacita produce diaree, albinelor care o consuma  iarna. Productivitatea familiilor de albine este determinata in mare parte de abundenta proviziilor  lasate albinelor pentru iarna si primavara.  O familiie de albine care ierneaza cu provizii intre 14-19 kg poate produce in un sezonul urmator intre 17-34 kg de miere. Ideal ar fi  ca proviziile pentru iarna sa se incadreze intre 25-30 kg pentru fiecare familiie.

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!