Iernarea familiilor de albine afara

Publicat de Mihai pe

    Iernarea familiilor de albine afara.  Practicată de mult timp la noi cu succes, cei drept iernile la noi sunt geroase dar albinele pot supravietui cu provizii suficiente. Pentru a reduce pierderile de caldura din ghem trebuie sa se asigure o buna protectie a stupunei contra vantului.

    Aceasta operatiune se poare realiza prin plantarea de garduri vii in jurul stupinei ca de exemplu gardul viu din gladita, cimsir, sau amenajarea unor paravane din nuiele, stuf. In interiorul stupului nu trebuie sa patrunda zapada sau apa, se curata scadura de zbor si urdinisul de zapada, gheata cu ajutorul unui fier incalzit in forma de L.

Iernarea familiilor de albine afara

  La sfarsitul lunii se curata fundul stupului de albinele moarte, apreciindu-se cu aceasta ocazie starea familiilor. In prima jumatate a iernii se urmareste prin ascultare starea familiilor slabe ori cu provizii de hrana reduse.  In a doua jumatate se urmareste starea tuturor familiilor, de fiecare data se vor lua masuri pentru a indrepta starile anormale.

    In zilele calduroase albinenele vor iesi la zborul de curatire astfel ca va trebui inlaturare albinele moare de la urdinisuri si largirea urdinisurilor. Daca timpul este deosebit de favorabil atunci se vor inlatura capacele si saltelutele familiilor unde albinele ezita sa iasa afara din cauza faptului ca nu sunt expuse in totalitate razelor solare.

    Stupii aflati la umbra pot fi mutati in locuri adapostite unde vor fi expusi razelor soarelui. Astfel albinele pot fi stimulate pentru zbor. In tot timpul iernii se urmareste ca familiile sa nu fie deranjate de pasari.

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

Iernarea familiilor de albine afara

Gard viu gladita vara

Iernarea familiilor de albine afara

Gard viu gladita iarna

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!