Propolis utilizare si proprietati

Publicat de Mihai pe

Propolis utilizare si proprietati

     Propolis utilizare si proprietati. Propolis sau cleiul albinelor, este o substanta rasinoasa cu aroma pronuntata folosita de albine pentru astuparea crapaturilor si izolarea daunatorilor patrunsi in stup, care nu pot fi evacuati.

     Contine rasini vegetale, ceara si uleiuri eterice. Deveine casant la temperatura scazuta, punctul de topire este 60-70° celsius. Este solubil in alcool si eter. Culoarea variaza de la brun-deschis la brun-inchis. Propolisul este de origine vegetala, cules de albine de pe diferite plante este adus in stup dar nu impreuna cu polenul. Exista o serie de arbori si arbusit, pomi fructiferi care produc rasini si anume: ciresul, plopul, castanul, bradul, molidul etc.

       Rasinile constituie partea principala din care este format propolisul. Albinele culeg aceste rasini in special toamna in lunile august – septembrie pentru ca atunci e nevoie de propolis  in vederea pregatiri pentru iernare. Cel mai intens cules are loc in zilele calduroase, pe la orele pranzului.  Recoltarea propolisului se face in lunile de sfarsit de sezon.

 

 

Propolis utilizare si proprietati

      In tecut propolisul era folosit pentru lustruirea lemnului, in special pentru viorile Stradivarius. ?i acum este folosit in industria instrumentelor muzicale. In medicina era folosit pentru vindecarea ranilor, tratarea negilor si bataturilor. Astazi este folosit in medicina umana cat si cea veterinara datorita proprietatilor antiseptice si eficienta treapeutica in boli de piele, tuberculoza pulmonara etc.

 

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

 

 

Felicitări pentru că ai citit tot articolul. Dacă ți-a plăcut, ajută-mă să-l promovez mai departe cu un share:

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!