Polen utilizare si proprietati

Publicat de Mihai pe

Polen utilizare si proprietati

     Polen utilizare si proprietati, cuvantul polen vine din latinescul pollen  si este un alt produs obtinut de la albine. Albinele strang polen de  pe plante, acesta reprezint o sursa de hrana pentru ele si este singurul aliment proteic consumat. Contine 12-20% apa, 7-30% proteine, 40% zaharuri, 4% grasimi si 3% substante minerale.

     Aceste procente variaza in functie de specia de planete de pe care este cules. Polenul este bogat in proteine iar proteinele contin aminoacizi. Intr-o legatura de proteina sunt 20 de aminoacizi esentiali. In polen aminoacizii in cantitati mai mari sunt : leucina, metionina, lizina, izoleucina, valina si arginina. 

Polen utilizare si proprietati

    Contine vitamine: vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina D, vitamina PP, acid folic si substante bactericide. Datorita calitatilor nutritive polenul a intrat si in alimentatia oamenilor ca produs terapeutic.

    Combate anemiile acute, nromalizeaza tranzitul intestinal, sporeste pofta de mancare, ajuta la  micsorarea tensiuni arteriale si sporeste continutul de hemoglobina.

Polen utilizare si proprietati

 

 

 

Dacă ti-a placut acest articol te rog sa dai share, like si să lași un comentariu.  Multumesc! 

 

 

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!