Polen utilizare si proprietati, cuvantul polen vine din latinescul pollen  și este un alt produs obtinut de la albine. Albinele strang polen de  pe plante, acesta reprezint o sursa de hrana pentru ele si este singurul aliment proteic consumat. Contine 12-20% apa, 7-30% proteine, 40% zaharuri, 4% grasimi si 3% substante minerale.

     Aceste procente variaza in functie de specia de planete de pe care este cules. Polenul este bogat in proteine iar proteinele contin aminoacizi. Intr-o legatura de proteina sunt 20 de aminoacizi esentiali. In polen aminoacizii in cantitati mai mari sunt : leucina, metionina, lizina, izoleucina, valina si arginina. 

Polen utilizare si proprietati

    Contine vitamine: vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina D, vitamina PP, acid folic si substante bactericide. Datorita calitatilor nutritive polenul a intrat si in alimentatia oamenilor ca produs terapeutic.

    Combate anemiile acute, nromalizeaza tranzitul intestinal, sporeste pofta de mancare, ajuta la  micsorarea tensiuni arteriale si sporeste continutul de hemoglobina.

Polen utilizare si proprietati

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: