Glandele faringiene ale albinelor lucratoare secreta laptisor de matca, folosit pentru hranirea larvelor de albine lucratoare in primele trei zile, a matcilor in perioada oatului si a larvelor de matca in tot stadiul de larva. Laptisorul de matca este dens de culoare alb-galbuie si are  gust usor acrisor.

    Contine 68% apa, 11% albumina, 5 % grasimi si 8,94% zaharuri. Este bogat in aminoacizi si vitamine, acetilcolina mediator in procesul de  transmitere a influxului nervos. Cuprinde complexul de vitamine B (B1, B2, B6), acid nicotinic, vitamina D  si altele.

Scopuri terapeutice

    Laptisorul de matca este folosit pentru a trata  numeroase afectiuni: boli de inima, tuberculoza, artrite, bolile tracului digestiv, bruceloza.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: