Tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice

Publicat de Mihai pe

Tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice

      Tratament cu venin de albine. Un tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice poate avea efecte miraculoase pentru anumite afectiuni. Veninul de albine sau apitoxina, este un lichid cu gust amarui, unicolor si dens. Contine 46% carbon, 7% hidrogen si 13% azot. In functie de varsta albinei cantitatea de venin variaza, cercetatorul  german O. Muller  a dovedit ca la ecloziune albinele aproape ca nu au venin.

       O albina in varsta de doua zile are aproximativ 0.04 mg venin lichid. Cantitatea maxima  de venin  de 0,3 mg este   atinsa la maturitate, adica la 15-20 de zile. Dupa 20 de zile glandele imbatranesc si cantitate de venin scade.  Cercetatorul german I. Forster a stabilit ca in functie de abundenta hranirii cu proteine cantitatea de venin variaza de la o albina la alta.

      Obervatiile arata ca albinele care nu au primit in hrana polen produc mai putin venin. In functie de sezon  depine si productia veninului, de exempul generatiile tinere de albine din primavara au cel mai mult venin spre deosebire de genertiile  din toamna.

       Veninul de albine este folosit in scopuri terapeutice prin inteparea directa de catre albine vii a pacientului sau prin extregerea veninului de la albine si transformarea lui in diverse forme, produse, pentru a fi folosite in tratament.

       Intepaturile directe de albine cat si preparatele farmaceutice sunt utilizate pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: poliartrite, nevrite, reumatism muscular, astma bronhiala, hipertonie si pentru desensibilizarea persoanelor sensibile la intepaturi de albine.

Tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!