Un tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice poate avea efecte miraculoase pentru anumite afectiuni. Veninul de albine sau apitoxina, este un lichid cu gust amarui, unicolor si dens. Contine 46% carbon, 7% hidrogen si 13% azot. In functie de varsta albinei cantitatea de venin variaza, cercetatorul  german O. Muller  a dovedit ca la ecloziune albinele aproape ca nu au venin.

       O albina in varsta de doua zile are aproximativ 0.04 mg venin lichid. Cantitatea maxima  de venin  de 0,3 mg este   atinsa la maturitate, adica la 15-20 de zile. Dupa 20 de zile glandele imbatranesc si cantitate de venin scade.  Cercetatorul german I. Forster a stabilit ca in functie de abundenta hranirii cu proteine cantitatea de venin variaza de la o albina la alta.

      Obervatiile arata ca albinele care nu au primit in hrana polen produc mai putin venin. In functie de sezon  depine si productia veninului, de exempul generatiile tinere de albine din primavara au cel mai mult venin spre deosebire de genertiile  din toamna.

       Veninul de albine este folosit in scopuri terapeutice prin inteparea directa de catre albine vii a pacientului sau prin extregerea veninului de la albine si transformarea lui in diverse forme, produse, pentru a fi folosite in tratament.

       Intepaturile directe de albine cat si preparatele farmaceutice sunt utilizate pentru tratarea urmatoarelor afectiuni: poliartrite, nevrite, reumatism muscular, astma bronhiala, hipertonie si pentru desensibilizarea persoanelor sensibile la intepaturi de albine.

Tratament cu venin de albine in scopuri terapeutice

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: