Produsele stupului

Publicat de Mihai pe

Produsele stupului
Produsele stupului. Principalele produse rezultate din cresterea albinelor

Mierea

Veninul de albine

Laptisorul de matca

Polenul

Propolisul

Ceara

       Astazi voi vorbi despre miere.

Produsele stupului.  Mierea face parte din alimentatia omului inca din cele mai vechi timpuri. Dovada fiind cel mai vechi document din Europa, un desen sapat in stanca ce reprezinta un om care scoate miere din trunchiul unui copac inalt.

    Produs natural, mierea provine din nectarul florilor sau din sucul dulce de pe plante, strans de si transformat in organismul lor si in stup. Mierea contine 75% zahar invertit, 17% apa si 8% alte substante. Aceasta mai contie si alte substante minerale, pe langa zaharul usor digestibil, sub forma de saruri si calciu, sodiu, potasiu, fier, mangan clor, sulf si iod.

    Contine fermenti si  diferiti acizi organici, vitamine etc. Poseda o valoare calorica mare, 1kg de miere produce 3150 de calorii. Hipocrat un genial medic si filozof al antichitatii, folosea acum 2500 de ani mierea de albine in tratarea a  numeroase boli.

  Medicina moderna utilizeaza mierea pentru tratarea cu succes a multor boli si anume: este folosita la tratarea ulcerului si a diferitelor maladii ale tubului digestiv, in bolile de inima si in tratarea bolilor sistemului nervos. Sa constata ca tratamentul cu miere restabileste somnul duce la disparitia durerilor de cap si atenueaza starile de enervare.

  In tipul celui de-al doilea razboi mondial, in U.R.S.S. miera a fost folosita pentei tratarea ranilor, constatandu-se ca mierea contribuie la cicatrizarea  rapida a ranilor care se inghid greu. Toate acestea datorita proprietatilor sale puternica bactericide si fungicide. Mierea poate di conservata timp indelungat .

   In 1923 a fost desoperita miere in piramidele egiptene de 3300 de ani. Aceste proprietati ale mieri erau cunoscute inca din antichitate si era folosita pentru conservarea carni in timpul transporturilor lungi.   Datorita calitatilor sale mierea nu trebuie sa lipseasca din almentatia copiilor, a bolnavilor , a sportivilor si in general a tuturor oamenilor.

Produsele stupului

Dacă găsești interesante informațiile pe care ți-le ofer mă poți răsplăti pentru asta click aici

Aboneaza-te

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Magazin apicol Videle:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt apicultor si fondatorul acestui website. Întotdeauna mi-a placut sa-l ajut pe tatal meu cu lucrarile în stupina. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori sa reuseasca si sa educ publicul prin continutul blogului meu. Daca esti în cautarea unei vocatii sau simti o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog sa apesi pe butonul urmareste pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura traditie si chemare

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SiteLock
error: Content is protected !!