Principalele produse rezultate din cresterea albinelor

Mierea

Veninul de albine

Laptisorul de matca

Polenul

Propolisul

Ceara

       Astazi voi vorbi despre miere.

    Mierea face parte din alimentatia omului inca din cele mai vechi timpuri. Dovada fiind cel mai vechi document din Europa, un desen sapat in stanca ce reprezinta un om care scoate miere din trunchiul unui copac inalt.

    Produs natural, mierea provine din nectarul florilor sau din sucul dulce de pe plante, strans de albine si transformat in organismul lor si in stup. Mierea contine 75% zahar invertit, 17% apa si 8% alte substante. Aceasta mai contie si alte substante minerale, pe langa zaharul usor digestibil, sub forma de saruri si calciu, sodiu, potasiu, fier, mangan clor, sulf si iod.

    Contine fermenti si  diferiti acizi organici, vitamine etc. Poseda o valoare calorica mare, 1kg de miere produce 3150 de calorii. Hipocrat un genial medic si filozof al antichitatii, folosea acum 2500 de ani mierea de albine in tratarea a  numeroase boli.

  Medicina moderna utilizeaza mierea pentru tratarea cu succes a multor boli si anume: este folosita la tratarea ulcerului si a diferitelor maladii ale tubului digestiv, in bolile de inima si in tratarea bolilor sistemului nervos. Sa constata ca tratamentul cu miere restabileste somnul duce la disparitia durerilor de cap si atenueaza starile de enervare.

  In tipul celui de-al doilea razboi mondial, in U.R.S.S. miera a fost folosita pentei tratarea ranilor, constatandu-se ca mierea contribuie la cicatrizarea  rapida a ranilor care se inghid greu. Toate acestea datorita proprietatilor sale puternica bactericide si fungicide. Mierea poate di conservata timp indelungat .

   In 1923 a fost desoperita miere in piramidele egiptene de 3300 de ani. Aceste proprietati ale mieri erau cunoscute inca din antichitate si era folosita pentru conservarea carni in timpul transporturilor lungi.   Datorita calitatilor sale mierea nu trebuie sa lipseasca din almentatia copiilor, a bolnavilor , a sportivilor si in general a tuturor oamenilor.

Produsele stupului

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Publicat de Mihai

"Numele meu este Mihai. Sunt fondatorul blogului ”În lumea albinelor”. Întotdeauna mi-a plăcut să-l ajut pe tatăl meu cu lucrările în stupină. Sunt în misiune pentru a ajuta noi apicultori să reuşească şi să educ publicul prin conţinutul blogului meu. Dacă eşti în căutarea unei vocaţii sau simţi o chemare pentru acest domeniu de activitate te rog să apeşi pe butonul urmăreşte pentru a primi articole noi pe email.” Apicultura tradiţie şi chemare

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: